Antena 3 CNN Externe Parlamentul de la Chișinău, victima unui fake news rusesc. Moment de reculegere în memoria unui scriitor care n-a murit

Parlamentul de la Chișinău, victima unui fake news rusesc. Moment de reculegere în memoria unui scriitor care n-a murit

Un moment jenant a avut loc în Parlamentul de la Chișinău, după ce deputații au ținut un moment de reculegere în memoria unui scriitor basarabean.

de Georgiana Adam    |   

Dincolo de gestul omagial, problema este că scriitorul era în viață când s-a ținut momentul de reculegere.

Inițiativa a venit de la deputata Zinaida Greceanîi (Partidul Socialiștilor), care a anunțat decesul omului de litere.

"Stimați colegi, sunt nevoită să vă aduc la cunoștință, cu mare regret, că a decedat și marele Spiridon Vangheli. Vă propun, din păcate, să păstrăm un minut de reculegere”, a spus Greceanîi.

Cinci minute mai târziu, un alt deputat a solicitat verificarea, la Ministerul Sănătății, a informației privind decesul scriitorului Vangheli.

Ministrul interimar al sănătății, Tatiana Zatic, a lămurit situația.

"Vin cu o noutate îmbucurătoare: domnul Spiridon Vangheli este viu. Este transferat din secția Terapie Intensivă în departament, este sub control, monitorizăm în continuare starea lui de sănătate”, a afirmat aceasta.

Deputata socialistă care a solicitat momentul de reculegere a prezentat scuze.

Fake news, provocat de Sputnik, cu concursul deputatei socialiste

"Să ne ierte domnul Spiridon Vangheli și să ne bucure încă mulți ani înainte cu lucrările sale", a spus ea, după care a cerut sancționarea "presei care răspândește știri false".

Conform informațiilor din presa de peste Prut, deputata socialistă a preluat informația de la publicația pro-rusă Sputnik.md.

Între timp, Sputnik a șters știrea dar a fructificat incidentul din Parlament publicând un alt material, cu titlul "Greșeală de neiertat: Parlamentul l-a declarat mort pe Spiridon Vangheli deși e în viață".

Sursa: Ziarul de Iași

 

Subiecte în articol: Chisinau fake news Spiridon Vangheli
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile