"Eu, personal, râd. Fac asta pentru că noi avem tendinţa să ne facem griji. Oricât de mult arătăm că nu ne pasă, tot ne pasă. Analizăm.
Pe moment spui că nu te interesează, apoi când te relaxezi îţi vine în cap. Rămâne undeva ca o amprentă. Stând aşa şi spui: cum a putut să spună aşa.
Trebuie să acceptăm că oamenii au frustrări. Câteodată pe aceşti oameni trebuie să-i pui la punct. Unii nici nu argumentează. Trebuie să facă asta, ca să ştiu şi eu de ce spui aşa.
Spun tot timpul că nu ne iubeşte toată lumea şi nici noi nu facem asta. De foarte multe ori, contează foarte mult şi cui spui.
Eu poate înjur de 15 ori şi îmi trece. Mă uit în oglindă şi îmi dau seama că nu au dreptate.", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.
Lidia Fecioru: "Nu ştim niciodată ce este în viaţa unui om"
Totuşi, sunt oamenii cărora dacă le spui chestiile astea referitoare la ei, ei se simt lipsiţi de stimă de sine. E posibil să-l faci să clacheze într-o zi şi să renunţe la proiecte măreţe.
Este distrugătoare. Poţi renunţa la ceva foarte important. De altfel, sunt oameni care doar asta fac. Zici că este viaţa lor. Sunt oameni care au mereu părere despre ceva.
Eu prefer să nu am nicio părere, dar sunt oameni care doar asta fac. Sunt perfecţionişti. Ar găsi orice argument ca să se lege de ceva.
Ori ignorăm total, ori ne putem spune părerea. Trebuie să ai o confruntare. Să-l pui la punct.
Orice naş îşi are naşul. O să-şi găsească şi el naşul. Îşi alege mereu un personaj. Exact pe cei care au puţin de succes, pe aştia îi ţintesc.
Sunt de profesie. Au şi o forţă psihică. Asta pleacă din interiorul sufletului. Asta e satisfacţia lor.
Noi nu avem dreptul şi nu putem judeca niciodată pe nimeni. Nu ştim ce se întâmplă în viaţa acelui om. Doar tu te poţi cunoaşte. Nu bârfiţi, mai bine întrebaţi. De aceea, nu putem judeca. Poate în viaţa acelui om există ceva. Nu ştim niciodată ce este în viaţa unui om.
Poate câteodată ne pripim să punem la punct pe cineva. Şi după ne dăm seama că ne-am luat prea aprig de un om nefericit. Acel om face lucruri răutăcioase poate pentru că vrea să se protejeze.
Cele mai multe păreri răutăcioase pot dispărea, însă contează şi gravitatea lucrurile care s-au spus. De multe ori, mai bine renunţăm.
Nu poţi controla ceea ce oamenii spun, nici părerile şi nici măcar gesturile acestora. Nu poţi să controlezi asta. Trebuie să ne luăm după instinctul nostru. Putem să ne alegem oamenii.
La birou, trebuie să fim doar în gardă. Să fim cu garda sus. Există rivalitate. Mai ales când este un contingent mai mare de femei. Aici începe şi întrecerea între cum sunt îmbrăcate. Nu săpa groapa altuia, că sigur cazi în ea. Poţi să plăteşti şi pe drum.
Obosim câteodată să fim perfecţi. Ar fi şi plictisitor să fie aşa. Nu ai cum să mulţumeşti pe toată lumea. Să nu lăsăm pe nimeni să ne strice buna dispoziţie.
Câteodată nu merită oricine diplomaţia. Cu unii trebuie să te dezbraci puţin de caracter.
Şi nu merită să pui pe nimeni în locul tău ca să medieze. Nimeni nu prea îşi mai asumă să medieze. Trebuie să o faci singur. Comportă-te întotdeauna ca un învingător.
Mergi mai departe. Oamenii trebuie să înţeleagă că au de plătit acolo unde greşesc. Nu le convinde asta când sunt răsplătiţi cu aceeaşi monedă.", a mai spus Lidia Fecioru.