Antena 3 CNN Actualitate Parchetul General, reacție după decizia CCR în cazul Ordonanței 13: „Rolul constituțional al Ministerului Public poate fi realizat pe deplin”

Parchetul General, reacție după decizia CCR în cazul Ordonanței 13: „Rolul constituțional al Ministerului Public poate fi realizat pe deplin”

Parchetul General a transmis, joi, că decizia CCR de respingere ca inadmisibilă a sesizării Avocatului Poporului pe OUG 13 arată că Ordonanța nu a produs niciun fel de efecte, iar rolul constituțional al Ministerului Public poate fi realizat pe deplin.

”Abrogarea ordonanței 13 a avut drept consecință reinstaurarea cadrului constituțional în care își exercită atribuțiile sistemului judiciar. Decizia CCR de respingere ca inadmisibilă a excepției confirmă că Ordonanța nr 13 nu a produs niciun fel de efecte”, se arată într-un comunicat anunțat de Alina Petrescu, la emisiunea „Esențial”, de la Antena 3.

”În acest context, apreciem ca rolul constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale de apărare a ordinii de drept și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor poate fi realizat pe deplin”, se mai arată în comunicat.

Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13, pentru că ordonanţa a fost abrogată.

„Am fost sesizați de către Avocatul Poporului privind constituționalitatea OUG13. În asemenea cauze, noi verificăm prima dată legalizarea sesizării, și în al doilea rând verificăm admisibilitatea cererii. Avocatul Poporului era îndreptățit să se sesizeze referindu-se la o ordonanță care era în vigoare. În ceea ce privește admisibilitatea cererii, noi verificăm constituționalitatea alaegerilor și ordonanțelor în vigoare. Astfel vă rog să constatați că ordonanța 13 a fost abrogată. e adevărat că a fost abrogată după sesizarea Avocatului Poporului. Și din acest punct de vedere nu putem constata admisibilitatea sesizării. Cu majoritate de voturi am luat decizia respingerii sesizării ca devenind inadmisibilă”, a declarat Valer Dorneanu, președintele Curţii Constituţionale.

 

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet