Antena 3 CNN Actualitate Inedit Nou parc inedit în România. Are un sat al piticilor, un teatru de vară şi o căsuță-restaurant

Nou parc inedit în România. Are un sat al piticilor, un teatru de vară şi o căsuță-restaurant

Se deschide un nou parc inedit în România. Are o atmosferă de basm și o oază verde, un adevărat parc tematic.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Fantasy Park este un proiect de aproape 2 milioane euro realizat de Primăria municipiului Craiova într-o zonă insalubră a oraşului, parcul având alei, un loc de joacă, un sat al piticilor, un teatru de vară şi o căsuţă-restaurant.

Acest parc are trei zone, una pentru părinţi, care alături de terasă are şi o scenă, zona pentru adolescenţi cu fitness, terasă şi un skate park şi o zonă pentru copii.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat că suprafaţa pe care s-a construit parcul era acum câţiva ani o zonă insalubră a Craiovei, "o zonă pe care nu prea puteai să o frecventezi din cauza mirosului".

"Am casetat canalul Corniţoiu şi a apărut acest parc, aşa cum i-am obişnuit pe craioveni, unul foarte frumos", a mai spus în toamnă Olguţa Vasilescu.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi urmări mai multe imagini cu Fantasy Park:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Fantasy Park a fost proiectat, potrivit hotărârii CL Craiova, pentru valorificarea zonei prin amenajarea "unui spaţiu coerent din punct de vedere peisagistic şi crearea de funcţiuni privind petrecerea timpului liber prin conectarea străzilor Pârâului, Toporaşi, George Enescu, fiind prevăzute lucrări de amenajare a acceselor şi promenadă (în mod special în zona străzii Pârâului), alei, platforme pentru amenajarea de locuri de joacă (în zona strada Toporaşi), amenajări peisagistice prin plantări de arbori şi arbuşti pentru creşterea impactului vizual şi valorificarea poziţiei spaţiului verde".

Valoarea estimată a obiectivului intitulat "Regenerare urbană în municipiul Craiova prin revitalizarea zonei Corniţoiu" a fost de 7.985.567 de lei (fără TVA).

Parcul nou amenajat, denumit „Fantasy Park“ are nu doar alei şi un loc de joacă, ci şi un sat al piticilor, un teatru de vară şi o căsuță-restaurant.

Reprezentanţii primăriei spun că inaugurarea locaţiei se va face la data de 1 iunie, scrie Gazeta de Sud.

Subiecte în articol: parc Fantasy Park Craiova
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog