Papa Francisc va efectua o vizită în România și Bulgaria în luna mai a anului viitor, anunță presa.
Papa Francisc va ajunge în România în primăvara anului viitor. Potrivit publicației periodistadigital.com, Suveranul Pontif va vizita țara noastră și Bulgaria cel mai probabil în luna mai 2019.
Vizita nu a fost confirmată oficial deocamdată, iar programul se află în curs de actualizare. Publicația spaniolă citată precizează însă că, potrivit informațiilor, în România, vizita ar putea include o oprire la catedrala din București și o posibilă slujbă în Parcul Izvor.
O posibilă vizită a Papei în România a fost anunțată la începutul anului în curs, când Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu papa la Vatican.
După anunțul lui Dăncilă, Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Catolice Bucureşti, a scris pe Facebook, despre vizita Suveranului Pontif în România:
„Nunțiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, m-a rugat să fac o precizare pentru presă:
Când se va stabili vizita Papei Francisc în țara noastră, anunțul acesteia va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizită.
Francisc vine la 20 de ani după Papa Ioan Paul al II-lea
Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea ajungea la Bucureşti. Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă, scrie descopera.ro.
”Vin pe pământul vostru ca pelerin al păcii, al fraternităţii şi al înţelegerii în sânul naţiunilor, între popoare şi între discipolii lui Cristos. Pe parcursul diferitelor etape ale vizitei mele, voi întâlni diversele comunităţi ecleziale, ca şi poporul român. Mulţumesc din inimă Beatitudinii Sale Teoctist Patriarhul României, pentru cuvintele de un venit. Întâlnirea noastră şi momentele de rugăciune pe care le vom împărtăşi sunt dovezi elocvente de fraternitate evanghelică. Pe linia ultimului Conciliu şi în perspectiva marelui Jubileu, gesturile sunt cele care marchează în mod semnificativ drumul unităţii creştinilor. Doresc ca păstorii şi credincioşii să facă, la rândul lor, gesturi concrete de dialog şi de primire reciprocă, ce vor demonstra că iubirea fraternă în Cristos nu e o vorbă în zadar ci o componentă a vieţii creştine şi a Bisericii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea într-un discurs susţinut la Palatul Cotroceni.