Antena 3 CNN Actualitate Papa Francisc s-a rugat pentru românii ale căror case au fost măturate de viituri

Papa Francisc s-a rugat pentru românii ale căror case au fost măturate de viituri

de Ioana Coman    |   

Papa Francisc se roagă pentru românii rămaşi sub cerul liber, în urma inundaţiilor istorice provocate de ciclon. De altfel, liderul de la Vatican face apel la comunităţile catolice să-i ajute pe sinistraţi.

„În aceste zile, ploi torențiale puternice au lovit Europa Centrală și de Est, provocând victime, persoane dispărute și pagube enorme", a spus papa Francisc la finalul audienței generale, salutându-i pe credincioșii de limbă italiană. 

„În special, în Austria, România, Cehia și Polonia, care trebuie să facă față tragicelor greutăți provocate de inundații”, a continuat pontiful, asigurându-i pe toți de apropierea sa și de rugăciuni în special pentru cei care și-au pierdut viața și pentru familiile lor. 

„Le mulțumesc comunităților catolice locale și încurajez și voluntarii pentru ajutorul și alinarea pe care le aduc”, a mai spus Sfântul Părinte.

Apele s-au retras, iar acum ies la suprafaţă tragediile provocate de inundaţii. Locuitorii judeţelor Galaţi şi Vaslui au fost cei mai afectaţi. Unii şi-au pierdut apropiaţii din cauza viiturilor puternice, în timp ce agoniseala lor de o viaţă a dispărut şi ea în apele învolburate.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile