Antena 3 CNN Externe Papa Francisc s-a îmbolnăvit de gripă şi şi-a anulat programul de astăzi

Papa Francisc s-a îmbolnăvit de gripă şi şi-a anulat programul de astăzi

de Naty Badea    |   

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, şi-a anulat programul de luni din cauza unei stări gripale uşoare şi ca măsură de precauţie înaintea unei călătorii apostolice programate începând de joi în Luxemburg şi Belgia.

"Din cauza unei stări gripale uşoare şi ca măsură de precauţie având în vedere călătoriile din următoarele zile, audienţele papale programate pentru astăzi au fost anulate", a transmis biroul de presă al Vaticanului într-o informare, scrie Agerpres care citează agenţiile EFE şi Reuters

Pontiful a încheiat recent cea mai lungă călătorie apostolică a pontificatului său, între 2-13 septembrie, în patru ţări din Asia şi Oceania. 

Conform Corriere della Sera Papa are programată săptămâna aceasta a 46-a călătorie apostolică internațională, în Luxemburg și Belgia de joi 26 până duminică 29 septembrie, care va fi și ultima din 2024. Programul este, ca de obicei, foarte încărcat cu angajamente: sosirea joi în Luxemburg și întâlniri cu Marele Duce, prim-ministrul și alți politicieni, apoi o vizită la comunitatea catolică din Catedrala „Notre-Dame” din Luxemburg. În aceeași seară va pleca la Bruxelles, unde vineri dimineață se va întâlni cu regele la Castelul Laeken și cu autoritățile și profesorii «Katholieke Universiteit Leuven». Sâmbătă, mai multe întâlniri cu clerul local în Bazilica Sacra Inimă din Koekelberg, cu studenții din Aula Magna a «Université Catholique de Louvain». Și în sfârșit o vizită privată cu comunitatea iezuită. Duminică dimineață, înainte de a reveni la Roma după-amiaza, este programată Liturghia pe stadionul „Regele Baudouin” din Bruxelles.

Subiecte în articol: Papa Francisc Vatican gripa
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile