Antena 3 CNN Externe Mapamond Papa Francisc a ajuns în Indonezia. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de zeci de credincioși și îmbrățișat călduros de copii

Papa Francisc a ajuns în Indonezia. Suveranul Pontif a fost întâmpinat de zeci de credincioși și îmbrățișat călduros de copii

de Roxana Mihăiescu    |   

Papa Francisc a aterizat în Indonezia, prima etapă a celui mai lung turneu în străinătate din timpul mandatului său, care îl va duce în patru ţări din Asia de Sud-Est şi Oceania în următoarele 12 zile, informează DPA, potrivit Agerpres.

În vârstă de 87 de ani, liderul spiritual al Bisericii Catolice a sosit la Jakarta, la mai bine de 13 ore după ce a decolat de la Roma, cu un zbor special operat de compania italiană ITA Airways.

[GAL layout="4"]

Cu peste 240 de milioane de locuitori, Indonezia este ţara cu cea mai mare populaţie musulmană din lume.

Următoarele etape ale acestui turneu internaţional vor fi Papua Noua Guinee, Timorul de Est şi Singapore.

Cea de-a 45-a călătorie în străinătate a papei Francisc se va concentra în special pe coexistenţa paşnică între diferitele religii ale lumii. Dintre cele patru ţări pe care urmează să le viziteze, doar în Timorul de Est majoritatea populaţiei este catolică.

Având în vedere vârsta şi starea de sănătate a papei Francisc, care foloseşte adeseori un scaun cu rotile, pauzele dintre călătoriile sale în străinătate au devenit mai lungi. Precedenta călătorie importantă a suveranului pontif în străinătate a avut loc în urmă cu un an, când a vizitat Mongolia.

Papa Francisc, care deţine această funcţie de 11 ani, va parcurge în total peste 30.000 de kilometri cu avionul în cadrul acest turneu. Întoarcerea sa la Roma este programată pentru 13 septembrie.

O vizită în Luxemburg şi Belgia se află în programul următoarei sale călătorii în străinătate, care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile