Antena 3 CNN Externe Panică pe aeroportul de la Brindisi, din Italia: motorul unui avion a luat foc, pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă

Panică pe aeroportul de la Brindisi, din Italia: motorul unui avion a luat foc, pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă

de Naty Badea    |   

Un incendiu, urmat de evacuarea de urgență a cei 184 de pasageri care plecau de pe aeroportul din Brindisi în această dimineață, joi 3 octombrie, cu destinația Torino. 

Zborul Ryanair (FR8826) era deja pregătit pentru decolare, când dintr-o dată a pornit o flacără de la motor. Evacuarea pasagerilor a fost imediată: căpitanul a decis să folosească toboganele de urgență, iar între timp pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor. Pasagerii au fost însoţiţi de personalul aeroportului, astfel evacuarea acestora s-a petrecut în maximă siguranță. Din fericire, incidentul nu a provocat răniţi.

Cauzele care au determinat defecțiunea nu sunt cunoscute încă, verificările sunt în curs, iar experţii lucrează în primul rând la refacerea pistei aeroportului de la Brindisi, din regiunea Puglia.

Pentru moment, toate zborurile cu plecare și sosire de la și către aeroportul Brindisi sunt suspendate şi nu există un interval de timp estimat pentru redeschidere.

Conform Corriere della Sera, autorităţile italiene au convocat de urgenţă o audiere urgentă în cadrul Comisiei de transport a conducerii de la Autoritatea Naţională pentru Aviaţia Civilă (Enac), cu privire la siguranța zborurilor Ryanair, care este transportatorul principal din Italia pentru traficul de pasageri.

Mai ales că acesta este al doilea accident în câteva zile în care este implicată compania irlandeză. În urmă cu doar 2 zile, cauciucurile unui avion au explodat în timp ce aeronava ateriza la Bergamo: nimeni nu a fost rănit, dar aeroportul a fost închis ore întregi. 

Subiecte în articol: incediu avion aeroport Brindisi Italia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile