Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au fost eliberate de un zoo: „Suntem foarte fericiți”

Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au fost eliberate de un zoo: „Suntem foarte fericiți”

D.C.
1 minut de citit Publicat la 15:16 04 Noi 2024 Modificat la 22:52 04 Noi 2024

Una dintre cele mai mari rase de păianjeni din Marea Britanie a avut cel mai prolific sezon de împerechere înregistrat în ultimii ani, după ce s-au făcut eforturi mari ca specia să fie salvată. 

Păianjenul plută era pe cale de dispariție în urmă cu 14 ani, însă acum populația este în creștere vertiginoasă datorită eforturilor de conservare făcute în ultimii ani, potrivit The Independent.

În 2010, specia a ajuns în pragul dispariției pentru că oamenii le-au distrus necontrolat cuiburile din zonele umede. 

Atunci, Grădina zoologică Chester a continuat să reproducă păianjenul și după câțiva ani a eliberat mii de exemplare în sălbăticie. Acum a dezvăluit că 10.000 de femele de reproducere pe care le găzduiește au avut cel mai prolific sezon de împerechere înregistrat în tot acest timp.

Grădina Zoologică Chester a făcut acum un anunț: „În urmă cu zece ani, am ajutat la eliberarea a mii de păianjeni gigant în natură, în Marea Britanie. Păianjenii plută au fost crescuți chiar aici, la grădina zoologică, și suntem foarte fericiți să anunțăm că peste 10.000 de femele de reproducere tocmai au avut cel mai mare sezon de împerechere înregistrat vreodată. Nu-i poți rata, ajung la dimensiunea mâinii tale!”

Păianjenii plută pot crește până la dimensiunea unui șobolan, dar sunt complet inofensivi pentru oameni. Au de regulă corp maro sau negru, cu dungi albe sau crem. Se numără printre cele mai mari specii de păianjen dintre cele 660 de specii native din Marea Britanie.

Trăiesc doar în mlaștini și zone umede și își folosesc picioarele lungi și pufoase pentru a patina pe suprafața apei.

Păianjenii nu sunt veninoși și sunt semi-acvatici, putând să alerge pe suprafața apei pentru a-și captura prada. Se hrănesc cu alți păianjeni mai mici, larve de libelule și chiar pești mici și mormoloci.

Descriind modul în care a salvat specia în 2011, Grădina Zoologică Chester a spus: „Experții noștri s-au gândit să crească sute de pui de păianjen în eprubete individuale (deci nu s-au mâncat unul pe altul!). Echipa noastră a hrănit cu grijă fiecare dintre sutele de păianjeni folosind pensete, zi de zi, săptămâni la rând, în unitatea noastră de reproducere. În cele din urmă, puii au devenit suficient de puternici pentru a fi eliberați în habitatul lor natural.”

 

 

 

Citește mai multe din Lumea animalelor
» Citește mai multe din Lumea animalelor
TOP articole