Antena 3 CNN Actualitate Pacienți torturați cu pistolul cu electroșocuri. Dezvăluiri șocante de la Spitalul de Pshiatrie din Șchei

Pacienți torturați cu pistolul cu electroșocuri. Dezvăluiri șocante de la Spitalul de Pshiatrie din Șchei

de Georgiana Marina    |   

Pacienţii spitalului de Psihiatrie din Ştei, judeţul Bihor, erau bătuţi, torturaţi, cazaţi în condiţii inumane şi hrăniţi cu mâncare stricată. Descoperirea şocantă le aparţine reporterilor de la Observatorul Antenei 1, care au obţinut raportul care dezvăluie ororile din spitalul bihorean. Personalul spitalului folosea chiar şi un pistol cu electroşocuri pentru a linişti pacienţii. De altfel, două anchete vizează angajaţii unităţii medicale.

3 zile au stat angajații unei instituții care apără drepturile persoanelor cu dizabilități la Spitalul de Psihiatrie din Ștei, cea mai mare unitate de acest tip din țară. Ce au descoperit i-a îngrozit, se arată negru pe alb în raportul instituției. Personalul medical foloseau un pistol cu electroșocuri pe pacienți. Bolnavii erau loviți, bătuți și hrăniți cu alimente stricate.

Surse din anchetă spun că infirmierii cercetați acum îi torturau pe pacienți fără milă, cu aparate cu electroșocuri. Mai mulți bolnavi, susțin anchetatorii, aveau astfel de semne pe corp. Informațiile sunt negate de managerul instituției, care declară totuși că sunt două cercetări în curs, una penală și una internă.  

Aparatul a fost găsit într-un salon folosit de angajații spitalului. Criminaliștii au făcut cercetări, iar cazul a fost preluat de procurori.

Cel care a adus aparatul în spital a declarat că l-a dus pentru a-l folosi ca lanternă. Sunt la ora actuală cinci pacienți asupra cărora au fost găsite echimoze.

Etajul doi, secția de psihiatrie 1 pentru bărbați. Acolo s-ar fi petrecut torturile. Asistenta șefă și medicul șef de secție ar fi trebuit să informeze managerul despre tot ceea ce s-a întâmplat. Cu toții au știut și cu toții au tăcut. Acum sunt considerați complici.

Pardoseala și pereții saloanelor sunt în stare avansată de degradare. În secția pentru bărbați paturile nu aveau lenjerii, saltelele erau murdare și mucegăite, deși în magazie se găseau atât lenjerii noi, cât și perne și saltele.

De altfel, spitalul a fost obligat să le arunce și cel mai probabil asta făceau. La sosirea echipei Observator, însă nu erau aruncate, ci arse direct în curte, iar fumul gros a declanșat alarma de incendiu în spital.

Comisia care a făcut verificările a sesizat ANPC pentru că au fost găsite alimente expirate. Spitalul a fost amendat cu 25.000 lei. Ultimul control al DSP Bihor a fost cu 3 zile înaintea celui făcut de echipa de monitorizare. Ministerul Sănătății face verificări.

Din 2021 și până acum, în Spitalul de Psihiatrie din Stei au murit 24 de oameni. 11 dintre ei s-au înecat cu mâncare.

 

 

 

Subiecte în articol: spital pacienti tortura Brașov psihiatrie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile