Antena 3 CNN Actualitate Păcănele "aranjate" să dea jackpot-urile când şi cui trebuie | Lăzi de bani şi zeci de chei speciale, găsite la percheziţii

Păcănele "aranjate" să dea jackpot-urile când şi cui trebuie | Lăzi de bani şi zeci de chei speciale, găsite la percheziţii

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 08:41 12 Dec 2023 Modificat la 10:23 12 Dec 2023

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descoperit că mafia păcănelelor a acţionat încă din septembrie 2019 asupra aparatelor din sălile de jocuri din Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara.

Suspecţii, 26 la număr, erau împărţiţi pe mai multe paliere. Din primul palier făceau parte patru şefi, aceştia având şi funcţii de conducere în cadrul a două firme din Timiş.

Al doilea palier era cel de execuţie, iar al treilea era format din patronii sălilor de joc care îi chemau în ajutor pe ceilalţi atunci când voiau să modifice parametrii de acordare a jackpot-ului şi a procentajului de câştig.

Astăzi, anchetatorii au efectuat 26 de percheziţii pentru a-i aduce pe suspecţi la audieri. În urma percheziţiilor, poliţiştii şi procurorii au găsit lăzi de bani cash, dar şi numeroase dispozitive care erau montate pe aparatele de păcănele, precum şi zeci de chei speciale.

[GAL layout="5"]

"La data de 12.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș Severin pun în aplicare 26 de  mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Caraș Severin, Timiș și municipiul București și 26 de mandate de aducere, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

În baza probatoriului administrat s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 - decembrie 2023,  un număr de 26 de făptuitori din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane au constituit un grup infracțional organizat având drept scop obținerea unor sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infracțional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari. 

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, făptuitorii acționând pe trei paliere distincte. Primul avea în componență patru lideri cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.  

Cel de-al doilea palier, de execuție, a fost constituit din angajați ai firmelor care la comanda liderilor grupului se deplasau în locaţiile unde se aflau  aparatele de jocuri de noroc și interveneau asupra acestora prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii. 

Pe ultimul palier acționau făptuitorii care aveau calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locații în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracțional în baza unor contracte de participaţiune/închiriere.

Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceștia anunţau membrii grupului infracțional, care operau pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate pentru a veni să acţioneze cu dispozitive în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câștigurile obținute din activitatea infracțională au fost însușite și împărțite în interiorul grupului de crimă organizată.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Arad și Mehedinţi, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara și specialiştilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole