Antena 3 CNN International News OZN-ul care a zburat pe lângă USS Omaha acum doi ani și apoi a plonjat în mare, investigat de Pentagon. "Înregistrarea e autentică!"

OZN-ul care a zburat pe lângă USS Omaha acum doi ani și apoi a plonjat în mare, investigat de Pentagon. "Înregistrarea e autentică!"

Adrian Iclozan
1 minut de citit Publicat la 18:55 20 Mai 2021 Modificat la 19:05 20 Mai 2021

Este vorba despre o înregistrare realizată în iulie 2019 de nava militară USS Omaha, care, la momentul respectiv, naviga în largul coastelor orașului american San Diego.

Obiectul neidentificat planează într-un zbor paralel cu suprafața apei înainte de a plonja în ocean și a dispărea în adâncuri. 

Obiectul pare să aibă formă sferică în înregistrarea alb-negru realizată de militari.

Marina militară americană a trimis un submarin în zona în care obiectul neidentificat a plonjat în ocean însă acesta nu a reușit să îl repereze.

Mai mult, Pentagonul a confirmat, luna trecută, că o altă înregistrare realizată de un pilot al US Navy, și în care se vede un obiect de formă triunghiulară zburând pe cer, este, de asemenea, autentică iar incidentele fac obiectul unei investigații în curs.

Pentagonul a format un grup operativ pentru a investiga incidentele

Guvernul SUA numește aceste incidente "Fenomene Aeriene Neidentificate" (Unidentified Aerial Phenomena, UAP)

Fostul președinte american Barack Obama a confirmat, la rândul său, existența înregistrărilor cu astfel de incidente și a spus că "oamenii încă încearcă să-și dea seama despre ce e vorba".

Pentagonul a format anul trecut un grup operativ cu sarcina de a examina fenomenele neidentificate.

Concluziile sale declasificate urmează fie prezentate Congresului SUA în curând, notează CNN.

Într-o abordare care merge în sens invers, dinspre pământeni către stele, oamenii de știință au reușit să creeze o simulare grafică impresionantă a nașterii unui astru: agregarea materiei stelare în mediile gazoase din spațiul sideral (foto galerie). 

Simularea ia în calcul factori precum radiația, vântul stelar și impactul unei supernove din apropiere.

Programul este atât de complex încât rularea lui poate dura luni de zile și are nevoie de cele mai rapide supercalculatoare din lume.

Oamenii de știință speră să folosească acest program pentru a înțelege mai bine formarea galaxiilor și, în cele din urmă, a universului. 

Asta, dincolo de faptul că produsele simulării pot conta ca opțiune pentru un screen-saver impresionant...

Etichete: USS Omaha ozn
Citește mai multe din International News
» Citește mai multe din International News
TOP articole