Antena 3 CNN Actualitate Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în mancare fără să ştii cât de toxic este

Otrava din farfurie. Şi tu pui asta în mancare fără să ştii cât de toxic este

<1 minut de citit Publicat la 17:33 07 Sep 2017 Modificat la 17:33 07 Sep 2017

Bulionul cumparat din magazine este mai toxic decat ne imaginam. Cel putin asa arata un studiu realizat de APC Romania.

Conform studiului, in cadrul caruia s-au analizat 71 sortimente de tomate in conserva (bulion, pasta de tomate, rosii pasate, tomate decojite, rosii taiate cuburi), 78% din bulionul si pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare, deoarece este realizat din concentrat de tomate, de provenienta necunoscuta, diluat cu apa pana la obtinerea tipului de bulion sau pasta de tomate dorita a fi comercializata.

52% din tomatele în conservă (roşii tăiate cuburi, roşii tocate, tomate decojite, roşii pasate, pulpă de roşii), altele decât bulionul şi pasta de tomate, conţin acid citric!

E 330 – acid citric - este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților. Nu trebuie consumate alimente ce conțin acid citric de către cei care au afecțiuni cardiovasculare sau renale, afecțiuni ale aparatului digestiv și diaree.

Etichete: toxic studiu
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole