Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ordonanţa 14, atacată în instanţă. O persoană acuzată de abuz în serviciu cere anularea OUG

Ordonanţa 14, atacată în instanţă. O persoană acuzată de abuz în serviciu cere anularea OUG

2 minute de citit Publicat la 18:01 15 Feb 2017 Modificat la 18:01 15 Feb 2017

Luiza Căzănescu, administrator al SC Luisa Casa de Modă SRL, a atacat în contencios, la Curtea de Apel Bucureşti, OUG 14 prin care Guvernul a abrogat OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

Potrivit portalului instanţelor, Luiza Căzănescu şi firma SC Luisa Casa de Modă SRL au deschis pe 10 februarie la Curtea de Apel Bucureşti trei procese împotriva Guvernului, prin care solicită suspendarea şi anularea OUG 14.

Luiza Căzănescu a fost trimisă în judecată de DNA în anul 2010 pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată şi calificată, ea fiind condamnată în iulie 2016 de Tribunalul Târgovişte la 3 ani şi 2 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, iar recursul se judecă la Curtea de Apel Ploieşti.

Luiza Căzănescu mai are la activ o condamnare de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare dată de Curtea de Apel Bucureşti în aprilie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, această pedeapsă fiind contopită cu cea dată de Tribunalul Târgovişte.

În anul 2010, procurorii DNA au trimis în judecată doi foşti directori ai SC Asigurare Reasigurare ARDAF SA - sucursala Dâmboviţa şi a alte patru persoane pentru prejudicierea societăţii cu peste 1,8 milioane euro.

Astfel, au fost trimişi în judecată Marius Daniel Pietricică, fost director al ARDAF Dâmboviţa, şi Marius Cristian Stan, fost director adjunct asigurări la aceeaşi societate, ambii pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi două infracţiuni de instigare fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

Pentru infracţiuni similare au fost deferiţi justiţiei Loredana Silvia Iacob, fost şef birou contabilitate, Cristina Sânpetrean, fost inspector verificator, ambele de la ARDAF Dâmboviţa, Luiza Căzănescu, administrator al SC Luisa Casa de Modă SRL Bucureşti, şi Ioan Igescu, administrator al SC Transoceanic SRL Târgovişte.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2003-octombrie 2005, Pietricică, Stan, Iacob şi Sânpetrean au aprobat încheierea mai multor contracte - de consultanţă, de închiriere şi de marketing - între ARDAF Dâmboviţa şi firmele reprezentate de Luiza Căzănescu şi Ioan Igescu în condiţii nelegale şi cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrară Normelor ARDAF şi prevederilor legale.

Contractele de consultanţă vizau promovarea şi vânzarea poliţelor Căminul, asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă, instruirea agenţilor de asigurări şi distribuirea de fluturaşi publicitari, iar contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare şi publicitate a produselor de asigurare ARDAF.

"Aceste contracte au fost decontate în condiţiile în care inculpatul Igescu, prin SC Transoceanic SRL, nu a prestat niciun serviciu în favoarea ARDAF, iar Luiza Căzănescu nu a respectat clauzele contractuale în integralitatea lor. Prejudiciul total reţinut în dauna ARDAF se ridică la suma de aproximativ 6, 8 milioane lei, echivalentul a peste 1,8 milioane euro, calculat la cursul din luna octombrie 2005, sumă pentru care persoana juridică ARDAF s-a constituit parte civilă în procesul penal", mai spuneau procurorii.

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Justiție
» Citește mai multe din Justiție
TOP articole