Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Schimbări majore în ordinele de restricţie. Brățările electronice vor fi puse tuturor celor care sunt violenţi

Schimbări majore în ordinele de restricţie. Brățările electronice vor fi puse tuturor celor care sunt violenţi

Lovitură puternică pentru agresori! Oamenii legii vor să extindă major aria ordinelor de restricție.

de Ioana Mircea    |   

Autoritățile speră astfel, să confere mai multă protecție victimelor bătute crunt, hărţuite sexual sau terorizate psihic.

Agresiunile sângeroase comise în familie, pe stradă sau chiar în mediul online, pun autorităţile pe jar. Nu de puţine ori, bătăuşii şi hărţuitorii se tranformă în criminali, înainte să fie puşi sub control judiciar sau arestaţi.

"Până se punea în mişcare acţiunea penală, până depuneai o plângere pentru loviri sau alte violenţe sau orice infractiune din zona de violenţă, dura foarte mult timp. Am şi văzut unele situații când, deşi existau ordine de protecţie, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa pentru că agresorii respectivi nu puteau fi controlaţi", a povestit avocatul Adrian Cuculis.

Agresorii pot fi acum controlaţi cu ajutorul brăţărilor electronice, iar Ministerul Justiţiei propune ca toate categoriile de agresori să primească ordin de restricţie. În prezent, obţin ordin de protecţie doar persoanele agresate de soţi, rude sau concubini. De aici înainte, ar urma să fie vizaţi şi vecinii, colegii, prietenii sau chiar indivizii din mediul online care sunt violenţi fizic şi psihic.

"Îi dă certitudinea victimei că poate să fie ocrotită, protejată, apărată. Este extraordinar de bine pentru sentimentul că nu ești singur. Asta face de fapt agresorul: îţi induce ideea că eşti vulnerabil, că nu te poţi apăra, că nimeni nu poate să te ajute şi atunci puterea este a lui", a explicat psihologul Keren Rosner.

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion