"Ordinea de zi a acestui congres cuprinde următoarele tematici:
1. Aprobarea protocolului de fuziune prin absorbție dintre partidul PRO România și ALDE;
2. Adoptarea statutului partidului PRO România rezultat în urma fuziunii (Statutul a fost transmis și către organizațiile ALDE și către organizațiile PRO România);
3. Dezbaterea și aprobarea programului economic al PRO România, care vizează măsuri principale de ieșire din criză și de dezvoltare a României;
4. Propunerea partidului PRO România pentru funcția de prim-ministru al României în urma alegerilor din decembrie 2020", a declarat Marian Neacșu, vicepreședntele PRO România.
PRO România și ALDE au decis, într-un congres comun, fuziunea celor două partide. Victor Ponta a fost desemnat drept candidat pentru funcția de prim-ministru și a explicat ce se va întâmpla după data de 6 decembrie 2020, respectiv după alegerile parlamentare.
Fuziune între ALDE și PRO România. Ce se întâmplă după 6 decembrie
"Proiectul PRO România este bazat pe două principii esențiale. În primul rând, că trecem toți prin criză, nu trecem separat, nu trec doar cei puternici și cei amărâți îi lăsăm să moară. Nu lăsăm pe nimeni în urmă. E o criză a întregii Românii și primul principiu este acela că trecem împreună peste această perioadă de criză", a declarat Victor Ponta.
La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a explicat motivul fuziunii dintre ALDE și PRO România.
"Și ALDE, și PRO România sunt două partide care îi încurcă. Și de aceea vor să scape de noi și să își pună în aplicare planul. Acesta este motivul pentru care ne-am unit, pentru a le sparge cooperativa.
Vrem să le spargem cooperative pentru a nu-i lăsa pe români într-o democrație de mucava", a precizat Tăriceanu.