Antena 3 CNN Economic Orașul din România unde se va crea un centru de competențe digitale pentru tineri, finanțat prin PNRR

Orașul din România unde se va crea un centru de competențe digitale pentru tineri, finanțat prin PNRR

Claudia Popovici
2 minute de citit Publicat la 23:38 21 Aug 2024 Modificat la 23:51 21 Aug 2024

Aproximativ 600.000 de lei, fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), se vor investi la Biblioteca Judeţeană "Antim Ivireanul" din Râmnicu Vâlcea în perioada următoare, pentru amenajarea unui hub de competenţe digitale, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, citat de Agerpres. 

Rădulescu a precizat că acest spaţiu educaţional, destinat tinerilor în special, va fi dotat cu echipamente de ultimă generaţie.

"În cadrul proiectului "Bibliotecile vâlcene, noi hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale", pentru care am accesat fonduri din PNRR, Biblioteca Judeţeană va beneficia de investiţii în valoare de aproape 600.000 lei.

Cu aceşti bani, se va realiza renovarea sălii de la etajul 1, urmând ca la finalul lucrărilor aceasta să fie dotată cu echipamente IT şi mobilier specific.

Astăzi, am dat ordinul de începere a lucrărilor de renovare, în valoare de 178.000 lei, cu o durată de execuţie de şase luni. Îi doresc spor la treabă constructorului şi sper ca lucrările vor fi realizate la termen şi de buna calitate", a transmis preşedintele CJ Vâlcea, printr-o informare de presă. 

O şcoală va fi modernizată în Râmnicu Vâlcea cu bani europeni

De asemenea, Primăria Râmnicului a semnat şi primul contract de finanţare în cadrul Regio 2021 - 2027, iar valoarea proiectelor cu fonduri nerambursabile a depăşit un miliard de lei

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a semnat primul contract de finanţare în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 pentru proiectul "Lucrări de reabilitare şi modernizare Şcoala Gimnazială nr. 4", cod SMIS 318564.

Valoarea totală a proiectului este de 10.508.821,01 lei din care valoarea totală eligibilă este de 9.380.730,78 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 23 luni de la data semnării contractului de finanţare, respectiv până la data de 30 aprilie 2026. Principalele lucrări ce vor fi realizate în urma implementarii proiectului vizează consolidarea structurală, izolarea termică a clădirii (pereţi exteriori, ferestre, tâmplărie, planşeu peste ultimul nivel, planşeu peste subsol, învelitoare), introducerea, reabilitarea şi modernizarea sistemelor de încălzire, a reţelelor şi instalaţiilor, inclusiv de furnizare a apei calde de consum, repararea trotuarelor de protecţie în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii, crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, modernizarea instalaţiei electrice, înlocuirea corpurilor de iluminat şi montarea de panouri fotovoltaice. Şcoala Gimnazială nr. 4 - la fel ca alte zeci de unităţi de învăţământ din municipiu - mai este beneficiara a două proiecte cu finanţare nerambursabilă:

"Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar" (prin PNRR, proiect în derulare) şi "Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-CoV2" (prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, proiect finalizat).

Odată cu semnarea acestui contract de finanţare, valoarea totală a proiectelor pentru care Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a obţinut finanţări nerambursabile în ultimii ani a trecut de un miliard de lei, ajungând la 1.002.805.305 lei, din care suma fondurilor atrase este de 876.125.272 lei, transmite instituţia într-un comunicat de presă citat de Agerpes. 

Citește mai multe din Economic
» Citește mai multe din Economic
TOP articole