Antena 3 CNN Life Topuri Orașul din România cu cel mai curat aer, în 2024. Ce loc ocupă București, Brașov și Cluj-Napoca în clasamentul municipiilor analizate

Orașul din România cu cel mai curat aer, în 2024. Ce loc ocupă București, Brașov și Cluj-Napoca în clasamentul municipiilor analizate

de Mia Lungu    |   

Cea mai nouă analiză a calităţii aerului în România plasează Reşiţa pe primul loc, în topul cu cel mai curat aer. La polul opus se află Capitala urmată de Cluj-Napoca şi Iaşi. 

Datele pe care s-a bazat clasamentul sunt cele monitorizate de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, din subordinea Ministerului Mediului. Au fost analizați patru parametri cheie: NO2, NOx, PM10 și PM2.5.

Reșița este orașul cu cel mai curat aer din România, potrivit analizei City index, urmată de Galați și Sfântu Gheorghe.

Dintre cele 41 de municipii reședințe de județ din țara noastră, aerul este cel mai poluat în București, care este și una dintre cele mai poluate capitale europene. Coada clasamentului este completată de Cluj-Napoca, Brașov și Iași.

Orașele în care nivelul de poluare admis de lege este depășit, pentru cel puțin 35 de zile într-un an, riscă amenzi uriașe, chiar și de peste 100.000 lei. 

Subiecte în articol: cel mai curat aer orașul din România
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile