Antena 3 CNN Actualitate Orașul din România care mai are doar 8.500 de locuitori. Este pe cale de dispariţie

Orașul din România care mai are doar 8.500 de locuitori. Este pe cale de dispariţie

Un oraş întreg mai are doar 8.500 de locuitori şi este pe cale de dispariţie. Este vorba despre Oţelu Roşu, cândva gloria comunistă a uzinelor metalurgice, ajuns acum o ruină. 

Combinatul Siderurgic, care a funcţionat până în 2012 când a intrat în faliment, a fost dărâmat pentru că terenul a fost vândut. Oamenii care au lucrat acolo au rămas fără singura sursă de venit şi s-au văzut nevoiţi să plece din ţară.  

Cunoscut drept centru al metalurgiei feroase datorită combinatului, în Oţelu Roşu lucrau mii de oameni. Însă, după furturi şi jafuri care au distrus una dintre cele mai importante surse de trai din zonă, a început şi demolarea platformei industriale din oraş.

Un cunoscut om de afaceri a cumpărat o parte a combinatului şi urmează să deschidă o linie proprie de producţie. Iniţiativă care ar crea între 300 şi 700 de locuri de muncă în oraş.

Acum, pentru că nu există prea multe oportunităţi de muncă la nivel local, mulţi dintre cei care au rămas în oraş sunt nevoiţi să facă naveta şi 100 de kilometri ca să îşi găsească de lucru.

Subiecte în articol: oras Oțelu Roșu combinat siderurgic
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile