Pisicile fără stăpân din Shanghai au acum propriile lor case. Şi este vorba chiar de locuinţe inteligente. Deja au fost instalate până acum peste o sută de astfel de module, la cererea iubitorilor de animale. Cei care le cer trebuie să plătească un abonament pentru întreţinerea lor pe domeniul public.
Pisicile urbane nu numai că afectează igiena mediului, dar au devenit, de asemenea, o provocare pentru comunității. Recent, o companie a introdus "casele inteligente pentru pisici", folosind tehnologia pentru a gestiona animalele fără stăpân. Acestea întreținute în comun de echipa de operațiuni comunitare și de echipa de gestionare a proprietăților.
Curățarea și gestionarea adăposturilor pentru pisici au fost, de asemenea, incluse în activitatea zilnică a personalului. În interiorul adăposturilor sunt instalate camere cu unghiuri multiple, care permit rezidenților să hrănească pisicile de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile cu plată online, realizând chiar şi "mângâierea pisicilor în cloud".
„Pisicile pot mânca confortabil, iar acest lucru rezolvă problemele de igienă. În același timp, vom efectua și lucrări de sterilizare și salvare pentru pisici.”, spune Li Weijie, manager al unei comunități locative.
Toată lumea va contribui, de asemenea, cu propria hrană pentru pisici. Acesta este un lucru foarte grijuliu și cu sens social.
Acest model de gestionare centralizată, sterilizare și salvare a pisicilor vagabonde va fi extins la mai multe comunități în viitor.
„Capturăm, apoi sterilizăm și eliberăm. Aceasta este recunoscută în prezent ca fiind cea mai științifică abordare.”, explică Dong Yanting, manager de operațiuni al serviciului pentru pisici de stradă.
Un iubitor de animale poate solicita online o casă inteligentă pentru animale într-o anumită locație, iar ulterior i se pot alătura alți iubitori de animale. Aceștia contribuie împreună la o cotă minimă de hrană pentru trei pisici vagabonde timp de 90 de zile, înainte ca o nouă casă să poată fi deschisă.