Noul stadion va avea între 25.000 și 30.000 de locuri și se va ridica la standarde europene cu obiectivul de a găzdui și meciuri din competițiile continentale.
În următoarea perioadă, va fi lansat în licitație publică studiul de fezabilitate.
Costul ridicării noului obiectiv se va ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, finanțarea urmând să fie asigurată în principal de la bugetul național, dar și de la cel local.
"Gălățenii merită un stadion modern, iar Oțelul, prin rezultatele minunate din ultima perioadă, mă obligă să nu mai amânăm nicio zi pașii necesari pentru ca orașul nostru, singurul din Moldova care a câștigat campionatul național de fotbal, să aibă un stadion cum trebuie.
Calificarea în finala Cupei României, pentru care îi felicit pe toți cei care pun umărul la această echipă, mi-a dat imboldul necesar să fac tot ce este posibil ca să ridicăm stadionul pe care să venim la meciurile echipei noastre, dar și la altfel de evenimente, cum ar fi diverse concerte, așa cum se întâmplă peste tot în Europa”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.
Proiectul a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și managerul tehnic al SC Oțelul Galați, Dorinel Munteanu.
"Mă bucur că munca noastră din ultimii ani nu a rămas fără ecou și că administrația publică locală, cu domnul primar în frunte, au luat această decizie. Galațiul trăiește prin fotbal și merită cele mai bune condiții la meciurile de acasă ale echipei favorite pentru care mai mereu umple tribunele”, a spus Dorinel Munteanu.
Stadionul Dunărea este cel mai mare din orașul Galați. Arena care are și pistă de atletism este într-o stare avansată de degradare. Echipa de fotbal Oțelul își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe un stadion de aproape 14.000 de locuri deținut de combinatul siderurgic gălățean.