Antena 3 CNN Actualitate Brad, singurul oraş din Hunedoara cu reţea de termoficare funcţională

Brad, singurul oraş din Hunedoara cu reţea de termoficare funcţională

Oraşul Brad a rămas singura localitate din judeţul Hunedoara care mai are o reţea de termoficare funcţională. Locuitorii municipiului au căldură în apartamente furnizată de o centrală care funcţionează pe păcură. 

de Redacția Antena 3 CNN    |   

La Brad, agentul termin se produce în cazane de apă fierbinte într-o centrală construită în 2004. Furnizarea căldurii a început din prima zi a lunii noiembrie.

Cei de la serviciul de termoficare s-au ocupat din timp de toate reparaţiile pentru a fi pregătiţi de sezonul rece.

Primarul oraşului a cerut sprijin şi pentru subvenţiile acordate populaţiei la energie termică, asta pentru că locuitorii din municipiu beneficiază şi de o prevedere legislativă prin care persoanele cu domiciliul în Delta Dunării şi Munţii Apuseni beneficiază de reducrea cu 50% a preţului final al energiei termice.

"Având în vedere creşterea preţului la combustibil, ANR-ul trebuie să ne avizeze preţul de producere. Administraţia locală va acorda o anumită subvenţie, iar populaţia va plăti un preţ de facturare.

Preţul de facturare este 550 lei, dar populaţia din Municipiul Brad, va plăti 275 lei, adică cu 50% mai putin datorită prevederii legislative" , a declarat, pentru Antena3 CNN, Primarul localităţii, Florin Cazacu.

Edilul Florin Cazacu spune că s-au făcut paşi importanţi şi în privinţa realizării reţelei în municipiu, spune că este vorba de 57 km de conducte, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru sfârşitul anului 2024.

 

 

Subiecte în articol: Hunedoara sistem de termoficare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben