Antena 3 CNN Life Sănătate Cea mai bună oră pentru micul dejun. Doctor cardiolog: "Creierul tău are nevoie de asta"

Cea mai bună oră pentru micul dejun. Doctor cardiolog: "Creierul tău are nevoie de asta"

Ora la care luăm micul dejun poate influența semnificativ durata și calitatea vieții noastre, avertizează un celebru medic cardiolog.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Cina consumată târziu ar putea duce la creșterea în greutate și știm că obezitatea crește riscul unei persoane de boli de inimă. 

"Pentru a pierde în greutate, cel mai bine este să încercați să nu mâncați seara târziu. Postul intermitent poate ajuta în acest sens.

Obiectivul de a termina de mâncat până la ora 17:00 sau 18:00 poate fi un obiectiv bun", a declarat Dr. Mary Branch, medic în Statele Unite ale Americii.

Medicul ia micul dejun zilnic la ora 07:45 dimineața. "Ajută la inițierea ritmului meu circadian pentru ziua respectivă. O masă înainte de a lucra poate ajuta la eficiență și productivitate. Creierul tău are nevoie de energie pentru a funcționa bine", spune Dr. Branch.

Medicul cardiolog transmite că alegerea orei nu este întâmplătoare pentru că persoanele care iau micul dejun înainte de ora 08:00, dar nu mai mănâncă nimic după ora 18:00 au șanse mai mici să dezvolte boli de inimă.

În plus, variația mai mică a orelor de mic dejun va duce la pierderea în greutate.

Este bine să mâncați la aceleași ore dacă vă doriți să pierdeți în greutate

"A mânca prea devreme nu este o problemă", spune dr. Branch. "Totul depinde de rutina ta. Dacă lucrezi la 6 dimineața, este bine să mănânci devreme".

Încercați să păstrați consecvența, dacă este posibil, așa cum face Dr. Branch. 

"Un mic dejun cu proteine ​​și mai puține grăsimi este ideal", spune dr. Brnach. Unele dintre celelalte idei preferate ale ei includ:

  • albusuri de ou omletă
  • şuncă de curcan
  • pâine integrală sau o brioșă englezească cu avocado

"Încercați să reduceți zahărul", spune dr. Branch.

E important şi să limitaţi grăsimile și să evitați alcoolul.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile