Antena 3 CNN Life Sănătate Ora ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

Ora ideală la care să te culci. Atunci se refac cel mai bine neuronii | Prof. dr. Vlad Ciurea: "În somn, creierul se linişteşte"

Lipsa somnului afectează mult sănătatea creierului, iar prof. dr. Vlad Ciurea a explicat ce se întâmplă dacă ne culcăm mai târziu de ora 22.

de Georgiana Adam    |   

"Ultimul lucru pe care toți îl tăiem de pe listă este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibil să nu dormim. 

Dar în somn ne refacem, în somn "bijuteria" se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândirea, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi.

Deci dacă noi ștergem somnul cum se întâmplă, între ora 22:00 și 00:00, atunci am pierdut un număr mare de elemente care ne refac "bijuteria" și nu mai este așa şfefuită. 

[GAL layout="2"]

Deci cum avem mentenanța la mașină, așa trebuie să avem și mentenanța la creier", a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: somn lipsa somnului Vlad Ciurea creier
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile