Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ora de trezire recomandată de prof. dr. Vlad Ciurea: „Am vreo trei ceasuri care să mă trezească atunci”

Ora de trezire recomandată de prof. dr. Vlad Ciurea: „Am vreo trei ceasuri care să mă trezească atunci”

de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |   

Renumitul neurochirurg, prof. dr Vlad Ciurea, susține că face tot posibilul să se trezească în fiecare dimineață, la ora 5.30. Este ora ”la care se simte cel mai bine”. Și imediat după ce se trezește, așa cum a explicat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, înalță o rugăciune. Este modul în care se asigură că va avea o zi bună. 

”Fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30. Am vreo trei ceasuri care sună. Dacă mă trezesc la 5:30 mă simt foarte bine. Dacă mă trezesc la 6, deja pierd elementele și capitolele pe care trebuie să le fac.

Deci primul lucru, fac tot posibilul să mă ridic cât de repede, cât de brusc din pat. Apoi deschid geamul, inspir aer, care este mai curat de dimineață și vă rog să mă credeți că privesc spre cer și fac o rugăciune, în gând, și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ziua care a trecut și îi mulțumesc pentru ziua care vine”, spune Vlad Ciurea. 

Desigur, ora de culcare este la fel de importantă cu ora de trezire. De fapt, o rutină zilnică de somn este extrem de sănătoasă pentru organism și ne asigură o odihnă corespunzătoare. 

”Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: Vlad Ciurea oră trezire oră culcare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile