Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Optimizare SEO, procesul prin care îţi poţi dezvolta afacerea în mediul online

Optimizare SEO, procesul prin care îţi poţi dezvolta afacerea în mediul online

Fiecare site trebuie sa fie usor de gasit in cautarile de pe motoarele de cautare. Suntem cu totii de acord cu acest lucru, dar nu reusim de fiecare data sa ocupam o pozitie buna. In acest articol o sa discutam despre servicii SEO, cele care sunt responsabile cu pozitionarea site-ului nostru in cautari.

de Georgiana Adam    |   

De fiecare data cand facem o cautare pe Google, suntem obisnuiti sa accesam primele rezultate. La fel vor proceda si clientii nostri sau publicul tinta pe care dorim sa-l atragem spre website-ul nostru. Daca site-ul nostru nu este usor de gasit in cautari, printre primele pozitii dupa cuvintele cheie preferate de catre utilizatori din nisa noastra, atunci concurenta va avea de castigat.

Pozitionarea despre care discutam nu vine de la sine, ci are in spate o strategie de promovare foarte bine cunoscuta de specialistii in servicii SEO. Este esential sa colaborati cu o agentie SEO cu experienta care are in spate o echipa bine pregatita in acest sens. Pe langa cunostintele de marketing pe care trebuie sa le detina un astfel de specialist, acesta trebuie sa fie intotdeauna la curent cu ultimele modificari de algoritm ale motoarelor de cautare.

Optimizarea SEO a site-ului presupune o lista lunga de task-uri, incepand de la optimizarea codului si pana la optimizarea textului si a imaginilor care apar pe site. Toate aceste resurse sunt optimizate in functie de cuvintele si expresiile cheie des folosite de catre publicul tinta al afacerii pe care o promovati.

Cresterea numarului de vizitatori relevanti prin servicii SEO

Fiecare proprietar de site stie deja ca traficul este foarte important. Cu toate acestea, nu doar un numar mare de vizitatori unici iti poate garanta succesul. Este absolut esential ca tu sa ajungi la publicul tau tinta, nu doar la o masa mare de oameni.

Daca produsele sau serviciile pe care compania ta le ofera ajung la un numar mare de clienti interesati de acestea, conversia va fi mult mai mare. Asta inseamna ca majoritatea vor cumpara serviciile sau produsele tale. Nu acelasi lucru se intampla si cand esti interesat de trafic care nu este compus din persoane targetate.

Asadar, putem spune ca serviciile SEO oferite de o agentie de digital marketing pot fi masurate in numarul conversiilor. O pozitionare buna in motoarele de cautare va aduce un trafic relevant pentru o perioada lunga. Multi dintre cei care-ti vor accesa site-ul vor achizitiona servicii sau produse pentru ca au descoperit acest site in rezultatele oferite de Google dupa anumite cuvinte si expresii cheie.

Procesul de optimizare a unui website este unul complex care se desfasoara pe o perioada lunga. Este important sa colaborati cu o agentie SEO pentru ca doar o echipa de specialisti iti vor putea aduce rezultatele pe care ti le doresti intr-o perioada scurta.

Continutul joaca un rol esential in optimizarea SEO a siteului, de aceea trebuie sa oferiti doar informatii de calitate care sa respecte atat cerintele utilizatorilor, cat si cele ale motoarelor de cautare. Nu este suficient doar sa scrii un text atractiv pentru utilizatori, acesta trebuie sa contina si cuvinte cheie care pot fi citite cu usurinta de crawlerele motoarelor de cautare.

O rata mai mare de conversie

Fiecare site are nevoie de servicii SEO de calitate, indiferent daca este un site de prezentare sau un magazin online. Bineinteles, exista o diferenta intre cele doua tipuri de proiecte online pe care specialistii o cunosc foarte bine. In functie de nisa site-ului, serviciile sau produsele comercializate si publicul tinta este stabilita si strategia de optimizare.

SEO face parte dintr-o lista lunga de servicii oferite de o agentie de digital marketing. Aceasta metoda de promovare face echipa buna cu promovarea pe retelele de socializare, dar si cu servicii PPC. Cu cat compania isi doreste sa ajunga la un numar mare de clienti intr-un timp scurt, cu atat serviciile trebuie sa fie cat mai bine impletite intre ele.

Cum te ajuta optimizarea sa-ti fidelizezi clientii?

Sunt cateva rezultate ale serviciilor SEO care sunt foarte apreciate de catre clienti. Se spune ca trebuie sa ne punem in postura clientului atunci cand conducem o afacere. Stim cu totii cat este de neplacut sa asteptam foarte mult pe o pagina pana cand tot continutul se incarca. Viteza de incarcare este un detaliu foarte important in strategia de optimizare SEO a siteului.

Cu cat clientul va putea naviga mai rapid pe site si va descoperi informatiile de care are nevoie cu usurinta, cu atat acesta se va apropia mai tare de proiectul tau.

Pentru ca produsele sau serviciile tale sa fie tot mai comandate ai nevoie de promovare intensa. Cateva articole cu informatii clare despre afacerea ta te vor ajuta sa-i faci pe potentialii clienti sa inteleaga mai bine ideea din spatele proiectului. Aceste articole nu trebuie sa fie postate doar pe site-ul afacerii, ci si pe alte site-uri cu scoruri bune oferite de motoarele de cautare. In termeni tehnici, acestea se numesc backlink-uri si fac parte din strategia SEO off site.

Netring.ro - Alege o agentie SEO care sa raspunda nevoilor tale!

Pentru ca rezultatele sa fie vizibile intr-un timp cat mai scurt este necesar sa colaborati cu o echipa de specialisti. Netring.ro este o agentie de digital marketing care te poate ajuta sa atingi succesul in mediul online. 

Fiecare afacere trebuie sa fie prezenta in spatiul virtual, indiferent daca activitatea se desfasoara exclusiv in spatiul fizic. Este important ca publicul tinta sa stie de prezenta ta in piata si de calitatea produselor si serviciilor oferite. 

Folosim Google de fiecare data cand avem nevoie de un raspuns, un serviciu sau un produs, iar daca tu nu esti usor de gasit in cautari, concurenta ta va avea de castigat. SEO nu te ajuta doar sa ai un site apreciat de utilizatori, ci te poate ajuta sa oferi mai multa credibilitate brandului creat.

Apeleaza la o agentie care-ti poate oferi servicii complexe, cu rezultate vizibile si cu o echipa pasionata de domeniul marketingului digital. Netring.ro este alegerea potrivita pentru dezvoltarea afacerii tale!

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile