Antena 3 CNN Externe ONU oferă ajutor alimentar de urgență pentru un milion de libanezi

ONU oferă ajutor alimentar de urgență pentru un milion de libanezi

de Roxana Mihăiescu    |   

Programul Alimentar Mondial (PAM) a lansat o operaţiune de urgenţă pentru a furniza alimente unui milion de persoane afectate de recenta escaladare a conflictului din Liban, a anunţat duminică agenţia ONU, potrivit Agerpres.

PAM, cu sediul la Roma, „distribuie raţii alimentare, pâine, mese calde şi pachete familiilor din taberele din întreaga ţară”.

„O nouă escaladare a conflictului în cursul weekendului a subliniat necesitatea unui răspuns umanitar imediat”, a declarat agenţia într-un comunicat preluat de DPA.

Armata israeliană a anunţat duminică „zeci” de noi atacuri împotriva Hezbollah în Liban, la două zile după ce l-a ucis pe puternicul lider Hezbollah Hassan Nasrallah într-un bombardament în suburbiile sudice ale Beirutului.

„În câteva zile, asistenţa PAM a ajuns la mii de persoane nou strămutate", a declarat Matthew Hollingworth, directorul PAM pentru Liban, citat în comunicat.

„Pe măsură ce criza se intensifică, ne pregătim să ajutăm până la un milion de persoane cu o asistenţă combinată de bani cash şi alimente”, a adăugat el, făcând apel la comunitatea internaţională să contribuie cu 105 milioane de dolari pentru a ajuta PAM să finanţeze aceste operaţiuni până la sfârşitul anului.

„Libanul se află într-un punct de cotitură şi nu poate susţine un alt război”, a declarat Corinne Fleischer, directorul regional al PAM pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Europa de Est, citată în comunicat.

Subiecte în articol: ONU Liban ajutoare alimente
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile