Antena 3 CNN Externe ONU acuză Israelul că i-a ucis șase angajați într-un atac asupra unei școli din Gaza. IDF susține că acolo erau teroriști

ONU acuză Israelul că i-a ucis șase angajați într-un atac asupra unei școli din Gaza. IDF susține că acolo erau teroriști

de Georgiana Marina    |   

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni spune că șase angajați ai săi au fost uciși într-un atac aerian israelian asupra unei școli care fusese transformată în adăpost pentru refugiaţi, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmud Bassal, a declarat că 18 persoane au fost ucise în atacul asupra școlii al-Jaouni din tabăra de refugiați Nuseirat, care este folosită ca adăpost de mii de palestinieni strămuți.

În replică, armata israeliană susține că a efectuat o „lovitură precisă asupra teroriştilor”, că a luat măsuri pentru a evita rănirea civililor.
Secretarul general al ONU Antonio Guterres a confirmat decesul mai multor colaboratori ai Unrwa în atac.

"O şcoală transformată în refugiu pentru 12.000 de oameni a fost vizată din nou astăzi de lovituri aeriene israeliene. Şase dintre colegii noştri din Unrwa se numără printre morţi", a transmis Guterres pe reţeaua X, subliniind că "ceea ce se întâmplă în Gaza este inacceptabil" şi că "aceste încălcări dramatice ale dreptului umanitar internaţional trebuie să înceteze imediat".

Potrivit agenției ONU, "este cel mai mare număr de morţi din rândul colaboratorilor noştri dintr-o dată".

O sursă medicală de la dispensarul al-Nawda din Nusseirat, unul din cele două locuri unde au fost transportate victimele, a vorbit de un bilanţ de 15 morţi şi 44 de răniţi. AFP nu a putut verifica în mod independent bilanţurile anunţate.

Armata israeliană a anunţat în ce o priveşte într-un comunicat că aviaţia sa a efectuat "un raid de precizie asupra unor terorişti care operau în interiorul unui centru de comandă al Hamas" din şcoala al-Jouni. Potrivit serviciilor de presă al guvernului Hamas din Gaza, şcoala, care este gestionată de Unrwa, adăpostea în momentul raidului 5000 de persoane deplasate.

În iulie, 16 persoane au fost ucise într-un alt atac despre care armata israeliană a spus că a vizat o școală folosită de luptătorii Hamas.

  

Subiecte în articol: Gaza Israel ONU şcoală
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile