Antena 3 CNN Politică Omul lui Daniel Constantin a vorbit cu procurorii despre averea ascunsă a deputatului PNL. De ce tace Ciucă?

Omul lui Daniel Constantin a vorbit cu procurorii despre averea ascunsă a deputatului PNL. De ce tace Ciucă?

de Andreea Ştefan    |   

Deputatul Daniel Constantin, liderul PNL Teleorman, folosește în interes personal bunurile achiziționate pe societățile sale comerciale, pentru a evita să le treacă în declarația de avere ca fiind proprietate sa, deși în realitate așa stau lucrurile.

Această afirmație a fost făcută de către Mihail Scurtu, administratorul Cameea Business Solutions SRL, o firmă deținută de Daniel Constantin, în fața procurorilor DNA.

Investigația procurorilor a venit după o plângere a Grupului de Investigații Politice, care a reclamat faptul că firma respectivă a obținut un credit de la CEC în valoare de 400.000 de euro, bani folosiți apoi pentru cumpărarea unei vile.

Potrivit GIP, achiziția vilei a fost făcută în 2021, imobilul fiind situat într-unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale din România.

„Potrivit lui Scurtu, vila antin ți despre ele pe conturile de social media.mediaachiziționată de Cameea Business Solutions SRL este folosită exclusiv ca domiciliu de familia Constantin, firma neavând în vilă decât sediul social, fără activitate. Scurtu: „imobilul a fost și este folosit ca domiciliu pentru familia Constantin”.

Potrivit declarației date în fața procurorilor, singura activitate a societății este desfășurată de el din propria locuință sau de la sediul unui partener de afaceri al Cameea Business Solutions.

Scurtu este și unul dintre cei doi angajați ai firmei Cameea Business Solutions.

Celălalt angajat al Cameea Business Solutions este, potrivit lui Scurtu, menajera familiei Constantin”, dezvăluie Grupul de Investigații Politice.

În acest context, GIP i-a cerut lui Nicolae Ciucă, președintele PNL, să explice public cum un lider liberal poate să ducă o viață de lux, deși oficial veniturile sale nu justifică acest lucru. În același timp, GIP a cerut ANAF să constate existența unor venituri nedeclarate în cazul lui Daniel Constantin.

Potrivit declarațiilor sale de avere, Daniel Constantin și membrii familiei sale nu dețin în proprietate niciun imobil, nici un autoturism și nu au conturi bancare. În realitate, deputatul PNL deține o vilă într-unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale din România și trei autoturisme de lux. Veniturile familiei Constantin nu justifică împrumuturile pe care membrii acesteia le acordă firmelor pe care le dețin, cheltuielile cu școlile private ale copiilor, vacanțele în destinații de lux în străinătate”, mai spune GIP.

Subiecte în articol: Daniel Constantin PNL Teleorman
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile