Antena 3 CNN Externe Omagiul adus de Emmanuel Macron lui Alain Delon: „A fost mai mult decât o vedetă: a fost un monument francez”

Omagiul adus de Emmanuel Macron lui Alain Delon: „A fost mai mult decât o vedetă: a fost un monument francez”

de Andreea Ştefan    |   

Președintele francez Emmanuel Macron a reacționat la anunțul făcut duminică dimineață de familia lui Alain Delon privind moartea acestuia.

„Domnul Klein sau Rocco, Ghepardul sau Samuraiul, Alain Delon a jucat roluri legendare şi a făcut lumea să viseze. A împrumutat chipul său de neuitat pentru a ne tulbura vieţile.

Melancolic, popular, secretos, el a fost mai mult decât o vedetă: a fost un monument francez. Alain Delon a jucat roluri legendare şi a făcut lumea să viseze”, a transmis Emmanuel Macron într-o postare pe X.

Alain Delon, star al cinematografiei franceze şi mondiale, a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 88 de ani.

Vestea tristă a fost făcută publică de cei trei copii ai săi, potrivit L'Independant.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor.

Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (...) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată în comunicat.

„Actorul din 'Plein soleil' şi din 'Samourai' merge să se întâlnească cu (Fecioara) Maria printre stelele care îi erau atât de dragi inimii sale. Familia vă roagă să-i respectaţi intimitatea în acest moment de doliu extrem de dureros'', au mai precizat cei trei copii.

Actorul a decedat „la primele ore ale nopţii'', au precizat aceştia.

Subiecte în articol: alain delon Emmanuel Macron a murit actor
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile