Mădălina, în vârstă de 28 de ani și Amalia Bereș, în vârstă 24 de ani, duble campioane europene cu echipajul de 8+1, unde au ieșit pe locul 2, cu un timp de 6 minute și 9 secunde sunt mândria comunei ieșene Mogoșești Siret, o localitate situată la 80 de kilometri de Iași.
Şi chiar dacă o țară întreagă le-a felicitat și le-a urmărit cu sufletul la gură la concursul de la Tokyo, când au ajuns acasă, în satul natal, au fost întâmpinate doar de părinți pentru că autorităţile nu au avut buget pentru flori din cauza unor rivalități politice.
Primarul: „Nu am avut buget pentru flori, iar tatăl lor îmi e rival politic“
Contactat pentru un punct de vedere de jurnaliştii de la bzi.ro primarul comunei Mogoşeşti-Siret a spus că nu a avut buget pentru a cumpăra flori, mai ales că tatăl campioanelor îi este rival politic local.
„Suntem o comunitate foarte mică, săracă, abia ne descurcăm aici. Acum mă chinui să asfaltez un drum în comună. Pe lângă faptul că nu sunt bani, sunt la mijloc și niște neînțelegeri politice. Tatăl lor face parte dintr-un grup politic rival. Când am putut, le-am premiat, chiar dacă și atunci m-am chinuit foarte mult.
În 2016, când Mădălina s-a întors de la Rio, am declarat-o cetățean de onoare al comunei. Acum chiar nu se poate.", a spus Damian Butnariu, primarul comunei Mogoșești-Siret.
Povestea de succes a celor două surori campioane
Mădălina a debutat în canotaj la Centrul Național de Canotaj din Orșova la 14 ani când și-a luat viața în piept și a plecat de acasă pentru a-și îndeplini visul. Sora mai mică a Mădălinei, Amalia, a urmat exact același drum, iar acum sunt colege. De câte ori se întorc la casa părintească, Mădălina și Amalia sunt răsfățate de părinți care de-a lungul timpului le-a susţinut şi încurajat continuu.
Mădălina și Amalia Bereș au scos un record mondial în etapa de recalificări
Cele două surori au participat în prima serie a concursului de canotaj în formula de 8+1, unde au ieșit pe locul 2, cu un timp de 6 minute și 9 secunde. În etapa de recalificări, fetele au reușit să scoată un record mondial de 5 minute și 52 de secunde și au ocupat locul 1. Finala a fost un moment mai greu pentru cele două sportive. Amalia a postat pe contul său de Instagram un mesaj încurajator pentru ea și întreaga echipă.
„Există o vorbă: «Ce nu te omoară, te face mai puternic». Mă agăț de acest citat și sper spre un viitor mai strălucit”, a scris Amalia pe pagina sa de socializare.