Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu, replică acidă pentru liberali: „E foarte adevărat că nu am reuşit să creştem salariile în ritmul în care le scădea Boc”

Olguța Vasilescu, replică acidă pentru liberali: „E foarte adevărat că nu am reuşit să creştem salariile în ritmul în care le scădea Boc”

1 minut de citit Publicat la 17:46 04 Sep 2017 Modificat la 17:46 04 Sep 2017

Executivul trebuie să menţină ritmul de creştere promis în programul de guvernare, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

"Ce au însemnat 6 luni de guvernare PSD - ALDE? Salariul minim pe economie a crescut cu 16%, stimulentul de reinserţie cu 22%, bursele studenţeşti cu 134%, salariile în sistemul bugetar cu 20% (...). E foarte adevărat că nu am reuşit să creştem salariile în ritmul în care le scădea Boc, noi am reuşit o creştere de doar 20%, Guvernul dvs - a reuşit o scădere de 25% în aceeaşi perioadă. Am crescut punctul de pensie cu 14,7%, indemnizaţia socială minimă sau aşa-numita pensie minimă cu 30%, (...) s-a eliminat CASS-ul pentru pensionari. În ceea ce priveşte locurile de muncă, aşa cum a precizat şi primul-ministru, de la începutul acestui an avem 120.000 de locuri de muncă în plus pe primul semestru. Şi ce este şi mai important aici - avem un număr al angajatorilor activi mai mare cu 20.000 faţă de 1 ianuarie 2017. Asta înseamnă că economia funcţionează", a spus Olguţa Vasilescu adresându-se parlamentarilor liberali. 

Ea s-a referit şi la afirmaţiile PNL privind Legea salarizării. 

"Aţi vorbit aici şi de Legea salarizării, aţi spus că le luăm bani angajaţilor prin trecerea contribuţiilor. Vă informez că impactul pe Legea salarizării este de 63 de miliarde, aşa cum arată actualul Cod fiscal, dar întrucât Legea salarizării unitare a fost gândită în coerenţă cu programul de guvernare şi cu trecerea contribuţiilor, impactul după apariţia noului Cod fiscal va fi de 42 de miliarde până în 2022 şi de 32 de miliarde până în 2020, adică exact atât cât ne-am asumat în programul de guvernare. Deficitul la fondul de pensii: Păi când după 1989 nu a fost deficit la fondul de pensii? Vestea bună care vine în acest an este aceea că, în sfârşit, numărul salariaţilor l-a depăşit pe cel al pensionarilor. Şi cum propuneţi dvs să reglăm acest deficit? Cumva să tăiem din pensii sau să nu le mai creştem? Aceasta este soluţia PNL-ului. Noi credem că trebuie să menţinem ritmul de creştere pe care l-am promis în programul de guvernare şi, în general, să facem tot ceea ce am început noi, pentru că eu sunt convinsă că o facem mult mai bine decât a făcut-o guvernarea dvs", a afirmat ministrul Muncii. 

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole