Antena 3 CNN Externe Olaf Scholz spune că autorul atacului cu cuţitul din oraşul Solingen, soldat cu trei morți, trebuie pedepsit aspru

Olaf Scholz spune că autorul atacului cu cuţitul din oraşul Solingen, soldat cu trei morți, trebuie pedepsit aspru

de Roxana Mihăiescu    |   

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut sâmbătă ca autorul atacului cu cuţit, comis vineri la un festival din oraşul Solingen, soldat cu trei morţi, să fie aspru pedepsit, promiţând în acelaşi timp sprijin oraşului din vestul Germaniei, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Autorităţile germane au anunţat că trei persoane au fost ucise, o femeie şi doi bărbaţi, şi alte opt au fost rănite, cinci dintre ele grav, în urma atacului de vineri seara, când un bărbat a înjunghiat persoane la întâmplare cu un cuţit. Nu au fost oferite informaţii despre identitatea persoanelor rănite sau starea lor actuală.

„Nu putem accepta aşa ceva în societatea noastră şi nu ne vom obişnui niciodată cu asta. Trebuie să acţionăm cu toată rigoarea legii”, a afirmat Scholz în timpul unui eveniment la Stahnsdorf, landul Brandenburg, lângă Berlin.

Descriind atacul drept o „crimă oribilă”, Scholz a cerut ca legea să fie aplicată pe deplin.

„Vom ajuta, de asemenea, oraşul şi locuitorii săi cu tot ce avem la dispoziţie”, a mai spus el.

„Sperăm ca vieţile celor răniţi să fie salvate. Suntem alături de rudele răniţilor şi a celor decedaţi, şi alături de întreg oraşul”, a mai spus el.

La rândul său, ministrul de interne german Nancy Faeser a declarat că autorităţile germane fac tot posibilul pentru găsirea autorului „atacului brutal” din Solingen şi pentru a clarifica motivul crimei.

Poliţia din landul Renania de Nord Westfalia (NRW) a primit sprijinul guvernului federal, a spus ea, adăugând că ea s-a aflat în contact permanent cu ministrul de interne al NRW, Herbert Reul.

„Atacul brutal comis la festivalul din oraşul Solingen ne-a şocat profund. Deplângem vieţile celor care au fost ucişi într-un mod îngrozitor”, a mai spus Faeser.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile