Antena 3 CNN Externe Oficialii orașului Mariupol: ”Ne distrug”

Oficialii orașului Mariupol: ”Ne distrug”

Consiliul orașului Mariupol a declarat că forțele ruse bombardează în mod constant și deliberat infrastructura civilă vitală din portul din sud-estul Ucrainei, lăsându-l fără apă, încălzire sau energie electrică și împiedicând aducerea de provizii sau evacuarea oamenilor.

de Alexandra Ionescu    |   

„Ei ne distrug proviziile de hrană, organizează blocade ca în vechiul Leningrad”, se spune într-un comunicat, referindu-se la asediul prelungit de către Germania nazistă a orașului sovietic de atunci cunoscut acum sub numele de Sankt Petersburg în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Aproximativ 1,5 milioane de oameni au murit în asediul care a durat mai bine de doi ani.

"În mod deliberat, timp de șapte zile, ei au distrus infrastructura critică de susținere a vieții (a lui Mariupol). Nu avem din nou lumină, apă sau căldură", a spus consiliul.

Acesta a adăugat că urmărește crearea unui coridor umanitar pentru Mariupol, precum și refacerea infrastructurii, potrivit Reuters.

"Mariupol rămâne sub foc. Femeile, copiii și bătrânii suferă. Suntem distruși ca națiune. Acesta este un genocid al poporului ucrainean", se spune.

Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?