Antena 3 CNN Externe Oficial american: "Iranul va suferi consecințe cataclismice dacă va ataca Israelul"

Oficial american: "Iranul va suferi consecințe cataclismice dacă va ataca Israelul"

de Adrian Iclozan    |   

Iranul va suferi "consecințe cataclismice" în cazul în care lansează un atac asupra Israelului, a declarat, vineri, un oficial american de rang înalt, care a cerut anonimatul, transmite Agerpres citând AFP.

"Am dori să-i descurajăm pe iranieni (...) să meargă pe această cale, întrucât consecințele ar fi cataclismice, în special pentru republica islamică", a indicat acest oficial.

El a avertizat împotriva oricărui demers iranian care ar putea face să eșueze "discuțiile delicate" privind un armistițiu în Fâșia Gaza.

Separat, Times of Israel citează, de asemenea, un oficial american care a afirmat că SUA "vor face tot ce este necesar pentru a apăra Israelul împotriva oricăror atacuri din Iran".

Acesta a reconfirmat că Statele Unite au mutat o cantitate semnificativă de resurse militare în Orientul Mijlociu, într-un efort coordonat cu francezii, britanicii și alți aliați, astfel încât să fie totul pregătit "pentru orice situație".

"Am fost, de asemenea, angajați într-o diplomație extinsă în regiune, pentru a clarifica toate consecințele în cazul în care ar avea loc un astfel de atac (al Iranului în Israel)", a spus oficialul citat de Times of Israel.

El a conchis că ar fi "ironic" ca Iranul să torpileze eforturile de încetare a focului în Gaza, după ce gruparea Hamas, care a beneficiat de sprijinul Teheranului, a început războiul prin atacul lansat în Israel pe 7 octombrie 2023.

Ministrul israelian de Externe cere SUA și aliaților să atace Iranul, în cazul în care republica islamică atacă statul evreu

Ministrul israelian de externe Israel Katz a declarat, vineri, că se așteaptă ca SUA și alți aliați să se alăture țării sale "pentru a ataca Iranul", dacă acesta din urmă lansează un atac asupra statului evreu.

Declarația a fost făcută în timpul unei întrevederi cu omologii săi francez și britanic.

Cei doi miniștri efectuează o vizită comună în Israel și în teritoriile palestiniene pentru a identifica modalități de evitare a escaladării regionale, în contextul războiului din Fâșia Gaza.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile