Antena 3 CNN Externe Ofensiva anti-turiști în Spania: primarul din Sevilla anunță ca taie apa în peste 5.000 de apartamente închiriate ilegal

Ofensiva anti-turiști în Spania: primarul din Sevilla anunță ca taie apa în peste 5.000 de apartamente închiriate ilegal

de Radu Trascău    |   

Proprietarii din orașul spaniol Sevilla care găzduiesc turiști în mod ilegal sunt vizați de represalii din partea municipalității.

Biroul primarului a anunțat că evaluează toate apartamentele folosite pentru turism în oraș.

Proprietarilor care fac închirieri fără licență li se va tăia apa de către compania locală Emasesa, a avertizat instituția.

Operațiunea primăriei a identificat până acum 715 de apartamente care nu respectă reglementările adoptate în 2022.

Acestea stipulează că spațiile închiriate pentru vacanțe trebuie să aibă intrare separată dacă sunt situate deasupra primului nivel.

Primăria estimează că între 5.000 și 7.000 de spații destinate turiștilor în Sevilla funcționează ilegal, în timp ce alte 8.000 până la 9.000 respectă reglementările.

Deși aparent ofensiva municipalității pare dedicată intrării în legalitate a proprietarilor care închiriază, sunt indicii că este, de fapt, vorba despre un fenomen mai amplu, notează presa internațională.

Ofensiva anti-turiști în Spania: localnicii se plâng că viața lor are de suferit din cauza vizitatorilor străini 

Creșterea a turismului în ultimii ani, ajutată de creșterea ofertelor de închiriere la particulari, a generat proteste ample în Spania.

Localnicii spun că viața lor are de suferit de pe urma turiștilor, iar autoritățile din zone turistice consacrate, precum Sevilla, încearcă să găsească modalități de a limita proliferarea închirierii pe termen scurt pe platforme precum Airbnb sau Booking.com.

Un proiect aflat în prezent în legislativul local din Sevilla propune interzicerea oricăror noi licențe pentru închirieri de vacanță în orașul vechi și în cartierul Triana.

În altă parte a Spaniei, la Barcelona, municipalitatea a anunțat că va interzice închirierea apartamentelor de vacanță până în 2028, în timp ce autoritățile din Insulele Canare intenționează să recurgă la poliția pentru aplicarea unor reglementări mai stricte împotriva turiștilor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile