Antena 3 CNN Actualitate Obiect misterios pe cerul României, joi noaptea: ”O dâră extrem de strălucitoare, care se mișca foarte rapid”

Obiect misterios pe cerul României, joi noaptea: ”O dâră extrem de strălucitoare, care se mișca foarte rapid”

de Laura Dinu    |   

Apariție misterioasă în orașul Ovidiu, din Constanța, unde localnicii au filmat în toiul nopții o lumină extrem de puternică.

Adrian Șonka, de la Observatorul Astronomic din Capitală, a explicat despre ce a fost vorba.

”Am văzut filmarea respectivă și, având în vedere modul în care s-a comportat dâra aceea luminoasă, adică a apărut din senin, s-a mișcat foarte repede pe cer și la final a avut câteva explozii, pot să spun că a fost o stea căzătoare foarte strălucitoare, un bolid, adică un obiect care se învârtea în jurul Soarelui și a intrat în atmosferă, obiect însemnând ceva natural, adică un fir de praf, o pietricică.

Strălucirea unui meteor depinde foarte mult de mărimea obiectului care intră în atmosferă. De exemplu, avem o pietricică sau un fir de praf care intră în atmosferă și la frecarea cu aerul, dă energie aerului. La final, atunci când viteza este foarte mare și frecarea cu aerul este maximă, obiectul se descompune în multe, multe bucăți, care se aprind și ele, la rândul lor”, a explicat Adrian Șonka în exclusivitate la Antena 3 CNN.

 

 

 

Subiecte în articol: obiect misterios meteor Adrian Sonka
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile