Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 obiceiuri simple care te vor ajuta să te menții sănătos mai mult timp

5 obiceiuri simple care te vor ajuta să te menții sănătos mai mult timp

Creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța menținerii unui stil de viață sănătos i-a determinat pe mulți oameni să își modifice semnificativ obiceiurile zilnice și să acorde mai multă atenție aspectelor care îi pot ajuta să își mențină sănătatea pe termen lung.

de Georgiana Adam    |   

Dincolo de diete și de exercițiile fizice regulate, există și alte obiceiuri simple care pot face o diferență semnificativă în menținerea sănătății și prevenirea unor boli.

Controalele regulate la medic

Efectuarea controalelor medicale poate reprezenta un prim pas menținerea unei bune stări de sănătate. În cadrul controalelor medicale, medicii specialiști pot depista orice afecțiuni sau probleme de sănătate în stadii incipiente, când tratamentul lor este mult mai eficient. Pentru indicații cu privire la analizele necesare, în funcție de vârstă sau de sex, este indicată vizita la o clinica Cluj sau la medicul de familie.

Consumul unei cantități suficiente de apă

Un aport suficient de lichide, în special de apă, poate preveni deshidratarea și poate îmbunătăți funcția sistemului imunitar. Specialiștii recomandă consumul unei cantități de aproximativ 2 litri de apă pe zi, cantitate care poate varia în funcție de nevoile individuale ale fiecărei persoane.

Menținerea unei rutine sănătoase de somn

Odihna este esențială pentru sănătatea mentală și fizică a unui individ. Potrivit recomandărilor, o persoană adultă trebuie să doarmă între 7 și 9 ore pe noapte. Menținerea unei bune rutine de somn contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate prin reducerea nivelului de stres, creșterea rezistenței în fața infecțiilor și restabilirea energiei. Medicii specializați în neurologie Cluj atrag atenția asupra importanței somnului pentru menținerea unei bune sănătăți mintale, un somn insuficient sau prea lung fiind asociat în general cu un risc crescut de anxietate sau depresie.

Reducerea nivelului de stres

Stresul cronic, apărut pe fondul expunerii constante la factori de stres, precum problemele financiare sau conflictele relaționale, poate avea un impact negativ asupra sănătății și calității vieții unei persoane. Expunerea constantă la stres poate duce la apariția afecțiunilor cardiovasculare sau digestive, cât și a depresiei sau a altor tulburări de sănătate mentală. Specialiștii în cardiologie Cluj recomandă persoanelor expuse la stres prin prisma meseriei sau a altor factori, să efectueze un control cardiologic de rutină, pentru o evaluare a riscului cardiovascular.

Limitarea consumul de alcool și nicotină

Fumatul și consumul excesiv de alcool pot avea un impact negativ asupra sănătății întregului organism. În timp ce fumatul este asociat în general cu un risc semnificativ mai mare de cancer pulmonar, consumul excesiv de alcool crește riscul de apariție a bolilor hepatice și cardiovasculare. În consecință, limitarea sau chiar renunțarea la alcool sau la nicotină pot aduce importante beneficii pentru sănătate.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion