Antena 3 CNN Life Obiceiuri de îngrijire a pielii care te vor face să pari mai tânără

Obiceiuri de îngrijire a pielii care te vor face să pari mai tânără

de Ioana Dobre    |   

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, este natural ca pielea ta să înceapă să dea semne de îmbătrânire. Dar, deși procesul este unul complet normal, asta nu înseamnă că nu îl poți încetini. Cu obiceiuri simple, cum ar fi utilizarea produselor de îngrijire a pielii potrivite, folosirea zilnică a protecției solare, încorporarea retinoizilor și hidratarea constantă, dar și unele ajustări ale stilului de viață, poți obține un aspect întinerit. Iată cum:

Creează o rutină de îngrijire a pielii care funcționează pentru tine

Stabilirea unei rutine de îngrijire a pielii adaptate nevoilor tale specifice este esențială pentru obținerea și menținerea unui aspect tânăr al tenului. Începe prin a-ți identifica tipul de ten. Acest lucru te va ajuta să alegi produsele potrivite. Dacă pielea ta pare lucioasă pe toată suprafața, probabil că ai tenul gras. Pielea descuamată, aspră sau cu senzație de întindere semnalează că ai tenul uscat. Dacă observi luciu doar în jurul zonei T, probabil că ai un ten mixt.

O rutină adecvată de îngrijire zilnică va presupune mai mulți pași. Pentru început, găsește un produs de curățare adecvat și folosește-l de două ori pe zi pentru a-ți spăla fața, dimineața și seara. Produsele de curățare ajută la eliminarea impurităților, de la praful care se acumulează pe față de-a lungul zilei până la machiaj. Pentru rutina de zi, caută o crema antirid hrănitoare perfectă pentru tine, pentru a oferi pielii tale tratamentul hidratant de care are nevoie și pentru a lupta împotriva semnelor de îmbătrânire.

Pentru rutina de noapte, ia în considerare un serum și o cremă cu efect mai profund. Nu uita de cremele de ochi, perfecte dacă observi linii fine în jurul acestora. Produsele antiîmbătrânire sunt bogate în retinol, un ingredient care încurajează regenerarea celulară și dezvăluie aspectul mai luminos și mai sănătos al tenului reînnoit.

Folosește zilnic cremă de protecție solară

Din păcate, mediul în care trăim nu este tocmai prietenos cu pielea. Razele ultraviolete periculoase la care te expui zilnic contribuie la apariția multor afecțiuni comune ale pielii, inclusiv hiperpigmentarea și îmbătrânirea prematură. Razele UVA și UVB descompun colagenul și elastina din piele, ducând la formarea de linii fine, riduri și pete de îmbătrânire. Prin urmare, deoarece nu poți evita complet soarele sau activitățile în aer liber, crema de protecție solară este cel mai bun aliat al tău împotriva acestui inamic la adresa strălucirii tinerești a tenului tău.

Prin încorporarea unei creme de protecție solară cu spectru larg, cu SPF de 30 sau mai mare (ideal 50+ în zilele caniculare), în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii, o poți proteja de aceste raze nocive. Nu uita să reaplici la fiecare două ore, mai ales dacă transpiri mult sau dacă mergi la înot.

Obiceiuri ale stilului de viață care pot influența procesul de îmbătrânire

În plus față de obiceiurile privind îngrijirea pielii, stilul de viață poate avea un impact semnificativ asupra aspectului tenului tău. Fumatul, de exemplu, accelerează reducerea colagenului și a elastinei, ducând la apariția ridurilor premature și la lăsarea pielii. De asemenea, reduce fluxul sangvin, făcând ca pielea să capete un aspect tern. Consumul excesiv de alcool este un alt factor care duce la uscăciune și aspectul tern al tenului. Acesta împiedică și capacitatea organismului de a absorbi eficient nutrienții, precum vitaminele și antioxidanții de care pielea are nevoie pentru a-și recăpăta sănătatea.

Pe lângă renunțarea sau reducerea semnificativă a fumatului și a consumului de alcool, poți opta și pentru o dietă mai echilibrată. Nu numai că-ți va îmbunătăți starea generală de sănătate, dar consumul de alimente bogate în antioxidanți și vitamine poate ajuta la combaterea stresului oxidativ. Alege alimente care conțin vitaminele E și C, precum roșiile, broccoli, ardeiul gras roșu, legumele verzi, zmeura, mango și kiwi. Cel mai bine ar fi să eviți și excesul de zahăr. Dietele bogate în zahăr pot afecta producția de colagen și elastină.

Un alt element al stilului de viață este somnul. Orele de somn sunt timpul de vindecare cel mai important pentru celulele tale. Regenerarea celulară se dublează în timpul somnului, iar organismul tău produce mai mult colagen, de care pielea are nevoie pentru a păstra aspectul tânăr. Privarea de somn îți poate provoca, de asemenea, cearcăne, pungi sub ochi și o piele ternă. Asigură-te că ai parte de cele 7 până la 8 ore de somn recomandate în fiecare noapte.

În mod cert, nu poți opri ceasul biologic să bată. Dar poți reduce semnele fizice ale procesului natural de îmbătrânire cu câteva obiceiuri sănătoase de îngrijire a pielii și modificări ale stilului de viață. Începe astăzi și bucură-te de beneficii în viitor.

Sursa foto: Freepik.com

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile