Antena 3 CNN Externe Obama și Nancy Pelosi au discutat, în privat, despre retragerea lui Joe Biden din alegeri. Niciunul nu i-a cerut să facă asta, încă

Obama și Nancy Pelosi au discutat, în privat, despre retragerea lui Joe Biden din alegeri. Niciunul nu i-a cerut să facă asta, încă

Dar scepticismul tot mai profund al lui Obama cu privire la capacitatea prietenului său de a câştiga un nou mandat la Casa Albă este unul dintre cele mai prost păstrate secrete de la Washington, scrie CNN.

Oamenii care au vorbit cu Obama spun că acesta primeşte numeroase mesaje, însă atunci când discută cu donatori şi oficiali democraţi nerăbdători, ascultă mai mult decât vorbeşte, evitând cu grijă să ia poziţii care, presupune el, s-ar scurge rapid către presă. Aceasta a fost abordarea lui Obama şi cu privire la convorbirea pe care a avut-o cu Biden după dezbatere, deşi actualul preşedinte a sugerat că fostul preşedinte l-a sprijinit să depăşească problemele. Cu toate acestea, potrivit altor persoane familiarizate cu convorbirea, Obama a rămas la poziţia sa de "cutie de rezonanţă şi consilier privat" şi nu a luat o poziţie clară.

În discuţiile cu unii democraţi din ultimele două săptămâni, Obama a respins ideea că ar putea face presiuni asupra lui Biden într-o direcţie sau alta, chiar dacă ar dori acest lucru, ceea ce subliniază relaţia lor complicată, dar loială, de lungă durată. Relaţia s-a complicat şi mai mult în perioada în care au fost despărţiţi: de când au lăsat în urmă funcţiile lor de la Casa Albă - şi prânzurile lor săptămânale timp de opt ani - cei doi au vorbit mult mai puţin decât au sugerat adesea unii dintre consilierii lor.

Pe de altă parte, Obama este, de asemenea, reticent în a-i oferi lui Trump, care este mereu stârnit de el, orice material nou de atac prin implicarea lui activă.

Abordarea discretă a lui Obama - cel puţin în public - a fost văzută de unii apropiaţi ai săi ca o modalitate de a-şi păstra muniţia în cazul în care va trebui să aibă o conversaţie directă şi dificilă cu Biden. "Se va implica total în campania electorală democrată. Indiferent cine este candidatul nostru, îşi va da toată silinţa pentru a se asigura că acea persoană va câştiga în noiembrie", a declarat o persoană care vorbeşte cu Obama în mod regulat.

Obama a fost alături de Biden în timpul a două evenimente de strângere de fonduri din acest an, inclusiv la evenimentul din Los Angeles de luna trecută, la care George Clooney a recunoscut ulterior că a fost alarmat de modul în care s-a comportat Biden. Unele persoane loiale lui Biden au sugerat chiar că Obama s-ar afla în spatele editorialului scris de Clooney în New York Times prin care îi cerea preşedintelui să-şi retragă candidatura. Fostul preşedinte, care este prieten cu actorul, ştia că urma să apară articolul lui Clooney, dar nu a încercat să îl oprească. Pentru unii apărători ai lui Obama, a fost un mod de a-şi păstra neutralitatea, dar pentru unii loialişti ai lui Biden, a fost un semn de trădare profundă, arată CNN

 

 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion