Antena 3 CNN Actualitate Oana Sivache, anchetată pentru luare de mită, a ajuns din nou directoare la Administrația Spitalelor București

Oana Sivache, anchetată pentru luare de mită, a ajuns din nou directoare la Administrația Spitalelor București

de Ioana Coman    |   

Oana Sivache, fosta șefă a Administraţiei Spitalelor Bucureşti, acuzată de luare de mită, a primit o nouă funcție în ASSMB. Asta, deși se află sub control judiciar și i-a fost interzis să profeseze pe un post similar cu cel pe care l-a avut. Sivache a fost numită în această funcție de actualul director general al ASSMB, membru USR Sector 5.

Oana Sivache a fost numită din data de 6 august, din nou în funcția de director la ASSMB. Asta, deși se află sub control judiciar pentru luare de mită și, mai mult decât atât, i-a fost interzis să profeseze pe un post similar cu cel pe care l-a avut, să exercite practic aceeași activitate precum cea pentru care a fost acuzată în primăvara acestui an.

După ce a fost pusă sub control judiciar, Sivache a fost demisă demisă din funcția de director general al ASSMB de către primarul general Nicușor Dan.

Cu toate acestea, la scurt timp după a fost numită în consiliul de administrație al companiei Parking, o numire care a provocat un scandal uriaș la acel moment. 

Acum a fost numită din nou în funcția de director pentru proiecte și programe din cadrul ASSMB. Numirea a fost făcută de către directorul general al instituției de la acest moment, fostul adjunct al Oanei Sivache, pe vremea când aceasta conducea Administrația Spitalelor din Capitală. Actualul director este membru la USR Sectorul 5. 

Important de precizat că nu este singura numire controversată în funcția de director tehnic de la ASSMB. A fost o numită o persoană care nu are vechimea necesară în muncă pentru a ocupa o astfel de funcție.

Fifor: „DNA o anchetează, USR o promovează”

„USR continuă să ne surprindă cu cinismul și imoralitatea lor. În plină anchetă DNA, Oana Sivache, acuzată de luare de mită, este promovată din nou de aceiași politicieni care cer demisii cu tupeu și dau lecții de moralitate. 

DNA o anchetează, USR o promovează. USR nu doar că protejează penalii, dar îi și recompensează cu funcții publice. 

Oana Sivache, destituită de Nicușor Dan, este acum director al Direcției Programe – Proiecte din ASSMB și la vârful Companiei Municipale Parking București. 

Ei sunt cei care:
1. Dau lecții și cer demisii în Sănătate, dar sunt penali, imorali și cinici.
2. Au gestionat pandemia cu incompetență, rezultând în zeci de mii de morți și spitale arse.
3. Cheltuiesc miliarde pe vaccinuri inutile și nu respectă legea.
USR și-a pierdut definitiv dreptul de a da lecții și de a cere demisii! Să nu mai permitem ca gașca lor de profitori să ne conducă!”, a reacțional social-democratul Fifor Mihai, pe pagina de Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile