Antena 3 CNN Coronavirus Un milion de oameni în izolare, în Wuhan, după patru cazuri pozitive de COVID

Un milion de oameni în izolare, în Wuhan, după patru cazuri pozitive de COVID

Alexandra Ionescu
2 minute de citit Publicat la 22:40 27 Iul 2022 Modificat la 22:40 27 Iul 2022

Locuitorii din districtul Jiangxia au primit ordin să rămână în casele sau complexele lor timp de trei zile după ce au fost detectate patru cazuri asimptomatice de COVID.

China urmează o strategie ”zero COVID”, inclusiv teste în masă, reguli stricte de izolare și blocări locale.

Acest lucru a dus la mult mai puține decese decât în ​​multe alte țări.

Dar strategia se confruntă cu o opoziție din ce în ce mai mare, deoarece oamenii și întreprinderile continuă să se confrunte cu tensiunea restricțiilor.

În Wuhan, un oraș cu 12 milioane de locuitori, testele regulate au descoperit două cazuri asimptomatice în urmă cu două zile.

Încă două cazuri au fost găsite prin urmărirea contactelor, la scurt timp după ce a fost emis ordinul de blocare.

Wuhan a devenit cunoscut în întreaga lume la începutul anului 2020, fiind primul loc în care oamenii de știință au detectat noul coronavirus și primul oraș care a fost supus unor măsuri restrictive dure în încercarea de a pune capăt epidemiei.

La acea vreme, întreaga lume a fost șocată de blocarea strictă, dar multe orașe și țări au fost forțate, în curând, să impună propriile măsuri similare.

Mai târziu, China a devenit cunoscută ca o poveste de succes COVID, restricțiile fiind ridicate mult mai devreme decât în ​​multe alte țări.

Dar asta s-a schimbat din nou, China urmând o strategie „zero COVID” care a dus la blocări locale frecvente, mai degrabă decât să încerce să trăiască cu virusul ca în majoritatea altor țări.

Luna trecută, Shanghai - capitala financiară a Chinei, cu aproape 25 de milioane de rezidenți - a ieșit în sfârșit dintr-o blocare strictă de două luni, deși rezidenții se adaptează la o „nouă normalitate” de teste frecvente în masă.

Un număr tot mai mare de companii chineze și linii de producție din fabrică mențin un sistem în buclă închisă pentru a urmări obiectivul de a elimina complet COVID.

Pentru a menține anumite părți ale economiei deschise, angajaților li s-a spus să locuiască temporar la locurile lor de muncă pentru a minimiza contactul dintre serviciu și casă.

La începutul acestei săptămâni, oamenii de știință au spus că există „dovezi convingătoare” că piața de fructe de mare și animale sălbatice din Huanan din Wuhan a fost în centrul focarului de COVID.

Două studii au reexaminat informațiile de la focarul inițial din oraș. Unul dintre studii arată că cele mai vechi cazuri cunoscute au fost grupate în jurul acelei piețe.

Celălalt folosește informații genetice pentru a urmări momentul focarului. Acesta sugerează că oamenii s-au infectat cu două variante în noiembrie sau la începutul lunii decembrie 2019.

Cercetătorii au spus că aceste dovezi sugerează că virusul a fost prezent la mamiferele vii care au fost vândute pe piața Huanan la sfârșitul anului 2019.

Ei au spus că a fost transmisă persoanelor care lucrau sau făceau cumpărături acolo în două ”evenimente indirecte”, în care un om a contractat virusul de la un animal.

Unul dintre cercetătorii implicați, profesorul virolog David Robertson de la Universitatea din Glasgow, a declarat pentru BBC News că speră că studiile vor „corecta înregistrarea falsă că virusul a venit dintr-un laborator”.

China a înregistrat peste 2,2 milioane de cazuri și 14.720 de decese de când a început pandemia în 2019, potrivit Universității Johns Hopkins din America.

Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole