Antena 3 CNN Actualitate Locale O turistă, care se afla alături de trei prieteni, a murit după ce a căzut de la 300 de metri în Bucegi

O turistă, care se afla alături de trei prieteni, a murit după ce a căzut de la 300 de metri în Bucegi

de Claudia Popovici    |   

Salvamont Prahova anunţă o nouă tragedie produsă, astăzi, în Munţii Bucegi, acolo unde un grup de patru persoane voia să străbată Brâna Aeriană. Din păcate, o fată din grup a murit după ce a alunecat şi a căzut de la o înălţime de 300 de metri. Şocaţi de cele întâmplate, prietenii fetei au făcut atacuri de panică. Trupul neînsufleţit al turistei a fost recuperat de salvatorii montani. 

„Din păcate, o nouă tragedie s-a petrecut în această după-amiază în Bucegi. Un grup de 4 persoane a intenționat să străbată Brâna Aeriană. La intrarea în brâna, o fată a alunecat și a căzut aprox. 300 m.

Am solicitat sprijin aero la POA Brașov. Un salvator montan a recuperat întâi, prin troliere, a doua fată care suferit un atac de panică și nu se mai putea deplasa. Ulterior, doi salvatori montani au fost inserați și au recuperat trupul neînsuflețit. Cei  2 băieți din grup au coborât până la Refugiul Costila, de unde au fost recuperați de către salvamontiști. Condoleanțe familiei îndoliate", transmite Salvamont Prahova, pe Facebook.

Peste 50 de persoane au fost salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

Salvamontiştii au intervenit pe munte, în ultimele 24 de ore, pentru salvarea a 51 de persoane, dintre care şase au ajuns la spital.

Potrivit paginii de Facebook Salvamont România-Dispeceratul Naţional Salvamont, patru persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi două au fost predate elicopterelor SMURD pentru transport la spital.

Cele mai multe apeluri au fost primite la Salvamont Argeş - 4, urmate de Salvamont Gorj, Mureş şi Prahova - câte două apeluri, şi Salvamont Bihor, Municipiul Braşov, Bran, Cluj, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş, Arad, Bihor, Buzău, Cluj, Harghita, Vrancea - câte un apel, şi un apel pentru Salvamont Gorj şi Salvamont Vâlcea.

De asemenea, precizează salvamontiştii, s-au primit şi 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană. 

 

 

Subiecte în articol: Salvamont Prahova turista moarta Bucegi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile