Antena 3 CNN Life O tânără își dorea șase intervenții estetice, iar chirurgul găsit online i le-a făcut pe toate odată. După câteva zile a murit

O tânără își dorea șase intervenții estetice, iar chirurgul găsit online i le-a făcut pe toate odată. După câteva zile a murit

de Daniela Chihaia    |   

Poliția braziliană investighează un chirurg plastician a cărui pacientă în vârstă de 24 de ani a murit după ce a trecut prin șase proceduri estetice într-o singură intervenție care a durat opt ore.

Viviane Lira Monte a făcut pe 31 august intervenția chirurgicală care a inclus liposucție, reducerea sânilor și injectare cu propria grăsime în alte părți ale corpului.

După operație, ea a făcut o infecție masivă în abdomen și a stat 22 de zile la terapie intensivă, iar pe 26 septembrie a murit de insuficiență cardiacă, potrivit CNN Brasil.

Tânăra de 24 de ani îl găsise online pe chirurgul plastician din orașul Sobral, statul brazilian Ceara, care i-a spus că îi poate face șase operații estetice într-o zi.

Poliția a precizat pentru presa locală că a deschis dosar penal de moarte suspectă în acest caz. Membrii familiei tinerei moarte spun că medicul i-a dat voie să plece acasă la doar 15 ore după operație, iar ea a început să aibă complicații la scurt timp.

Pentru că suferea de dureri atroce, familia a dus-o pe Viviane la o unitate de îngrijire de urgență de unde a fost transferată la spital și internată la terapie intensivă.

Medicii au reușit să-i trateze o embolie pulmonară, dar infecția masivă din abdomen nu a putut fi oprită, astfel că ea a murit din cauza insuficienței cardiace.

Soțul ei, Renan Santiago, a spus că după internare starea ei s-a ameliorat ușor pentru scurt timp, dar apoi s-a agravat din nou. „Avea inflamație și infecție din cauza intervenției chirurgicale. Nu a mai putut să respire, dar medicii au reușit totuși să o reanimeze. A fost intubată, îngrijită, dar pur și simplu nu a mai putut să se întoarcă. Am văzut-o murind încetul cu încetul. Au fost 22 de zile de suferință cumplită. În fiecare zi ne vorbea cu o voce din ce în ce mai slabă. Știa că era pe moarte”.

Soțul ei spune că de vină este chirurgul estetician care a efectuat șase proceduri în aceeași intervenție.

Santiago l-a acuzat pe chirurg că i-a oferit soției sale o reducere dacă era de acord să facă mai multe proceduri și apoi a insistat să i se plătească suma de 50.000 de dolari în numerar.

După operație, medicul i-a spus soțului tinerei că este normal ca aceasta să se simtă rău, dar că își va reveni. 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile