Antena 3 CNN Actualitate Inedit O româncă a ajuns în „Tărâmul Nemuritorilor”, locul de pe Terra unde oamenii trăiesc până la 140 de ani

O româncă a ajuns în „Tărâmul Nemuritorilor”, locul de pe Terra unde oamenii trăiesc până la 140 de ani

Imediat după ieșirea la pensie ca profesoară de sport, Uca Marinescu a început să exploreze lumea. Palmaresul ei este uimitor, culminând cu performanța ca, la 70 de ani, să facă înconjurul lumii. La 76 de ani, s-a întors recent dintr-o expediție din Valea Hunza, supranumită Valea Centenarilor, locul unde apa și aerul sunt cele mai pure, iar oamenii trăiesc în medie 120 de ani.

Hunza este o mică vale muntoasă din regiunea Gilgit-Baltistan, provincia autonomă de nord-vest din Pakistan, lângă Tibet și munții Pamir. La sfârșitul secolului al XIX-lea, un colonel britanic a descoperit această zonă, cu o populație care, ca fizionomie, nu seamănă deloc cu cea a a raselor care populează vecinătățile Pakistanului sau Indiei.

Ceea ce fascinează cel mai mult exploratorii este frumusețea incredibilă a peisajului, puritatea apei și a aerului, stilul de viață al băștinașilor – foarte conectat la natură, lipsit de artificiile vieții moderne – ceea ce le asigură o longevitatea unică în lume. Media de vârstă este 120 de ani, vârsta biblică a omului din Vechiul Testament și dovedită și de testele ADN, iar cei care ajung la 140 de ani nu sunt deloc excepții.

Continuarea, pe Avantaje.ro.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile