Antena 3 CNN High Tech O rețea socială va da acces AI-ului la toate postările utilizatorilor pentru a se antrena. De când se schimbă termenii și condițiile

O rețea socială va da acces AI-ului la toate postările utilizatorilor pentru a se antrena. De când se schimbă termenii și condițiile

de Mia Lungu    |   

Rețeaua socială X (fostul Twitter) a lui Elon Musk și-a prezentat cei mai noi termeni de serviciu, cu care utilizatorii trebuie să fie de acord, care intră în vigoare pe 15 noiembrie. Oamenii au sesizat rapid o schimbare importantă. Programele AI vor putea folosi conținutul tuturor utilizatorilor pentru a se antrena.

„Prin trimiterea, postarea sau afișarea de conținut pe sau prin intermediul serviciilor, ne acordați o licență mondială, neexclusivă și fără redevențe pentru a vă pune conținutul la dispoziția restului lumii”, se arată în termenii de serviciu, care includ dreptul de a analiza orice conținut „inclusiv, de exemplu, pentru utilizarea și formarea modelelor noastre de învățare automată și inteligență artificială, fie generative, fie de alt tip”, potrivit CNN.

Practic, continuând să utilizeze platforma, utilizatorii vor fi de acord ca X să le poată folosi datele pentru a-și antrena modelele de inteligență artificială (AI)

Utilizarea conținutului pentru formarea inteligenței artificiale a devenit o problemă majoră pe măsură ce tehnologia se dezvoltă. Pe X, artiștii și alte persoane cu roluri creative sunt îngrijorați de faptul că munca lor este folosită - nu doar pe X - pentru a antrena computere care ar putea înlocui într-o bună zi creatorii umani în întregime.

Alți utilizatori X spun că sunt îngrijorați de faptul că informațiile personale din tweet-urile lor ar putea fi folosite în acest fel. Unii utilizatori au declarat pe site că au început deja să șteargă fotografiile cu ei înșiși din fluxurile lor.

Și dacă utilizatorii au vreo problemă cu acești termeni, ei ar putea ajunge într-o sală de judecată federală care este favorizată de activiștii conservatori și care prezidează deja două procese care implică X deținut de Musk.

Conform actualizării, toate litigiile legate de termeni vor fi aduse în fața Tribunalului Districtual al SUA pentru Districtul de Nord al Texasului sau în fața instanțelor de stat din Tarrant County, Texas.

Conform termenilor X, orice utilizator care continuă să utilizeze produsele sau serviciile sale la sau după 15 noiembrie va fi de acord cu termenii actualizați.

Modificări privind confidențialitatea datelor pe rețeaua X

Grok, chatbotul AI al X, a fost deja implicat în controverse, de la răspândirea de informații false despre alegerile din 2024 la generarea de imagini false violente și grafice ale unor politicieni celebri. Companiile de la Google la Microsoft au fost criticate în mod similar pentru instrumentele de inteligență artificială , uneori ciudate și complet deplasate.

Înainte de cea mai recentă actualizare a termenilor de serviciu, utilizatorii X puteau renunța la partajarea datelor accesând „Setări”, apoi „Confidențialitate și siguranță”. Sub antetul „partajarea datelor și personalizarea”, există o filă pentru "Grok ”, unde utilizatorii pot debifa căsuța care permite platformei să utilizeze datele lor pentru instruirea AI.

Dar nu este clar dacă noii termeni de serviciu ai X elimină această opțiune. X poate licenția acum tot conținutul de pe platformă, inclusiv utilizarea acestuia în modelele sale de învățare automată și inteligență artificială.

În timp ce o astfel de licențiere largă cu puține limitări nu este neobișnuită pentru o platformă de social media, Alex Fink, CEO și fondator al Otherweb, o platformă de citire a știrilor bazată pe inteligență artificială care vizează dezinformarea, a declarat pentru CNN că ceea ce face X unic este că noii săi termeni „elimină orice ambiguitate”, spre deosebire de alte platforme care nu își precizează intențiile.

Înainte, X spunea că postările din conturile private nu vor fi folosite pentru a antrena Grok. Dar limbajul din noii termeni de serviciu nu diferențiază între tipurile de conturi.

Numai timpul va spune dacă mai puteți renunța, în ciuda noilor termeni. Fink a spus că este destul de obișnuit ca termenii legali ai unei companii să îi ofere mai multă libertate decât permit propriile opțiuni din meniu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile