Antena 3 CNN Externe O procuroare americană contestă anularea procesului în care actorul Alec Baldwin a fost acuzat de omor prin imprudenţă

O procuroare americană contestă anularea procesului în care actorul Alec Baldwin a fost acuzat de omor prin imprudenţă

de Roxana Mihăiescu    |   

O procuroare americană a cerut instanţei să revină asupra deciziei sale de anulare a procesului în care actorul Alec Baldwin a fost acuzat de omor prin imprudenţă, contestând că ar fi avut loc un viciu de procedură în acest dosar care a şocat Hollywood-ul, potrivit unui document judiciar publicat miercuri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Procesul, care viza moartea accidentală a directoarei de imagine Halyna Hutchins în timpul filmărilor de la lungmetrajul „Rust”, a fost anulat în luna iulie, judecătoarea de caz reproşând procurorilor că nu le-au predat avocaţilor apărării gloanţele asociate cu acest dosar.

Într-o cerere judiciară publicată miercuri, Kari Morrissey, procuroare în statul american New Mexico, a contestat acea decizie, susţinând că, deşi anumite elemente nu au fost prezentate de procuratură, acest fapt s-a datorat doar lipsei lor de relevanţă, în opinia sa.

„Nu a existat nicio muşamalizare pentru că nu era nimic de muşamalizat”, a spus ea, cerând „instanţei să îşi reconsidere decizia de respingere a cazului.”

În timpul filmărilor de la lungmetrajul „Rust”, starul american Alec Baldwin, în prezent în vârstă de 66 de ani, a manevrat un pistol care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe albe, dar care a tras un proiectil cât se poate de real. Împuşcătura a ucis-o pe Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Marcată de numeroase puncte slabe şi răsturnări de situaţie, ancheta nu a stabilit niciodată felul în care gloanţele reale, complet interzise în timpul filmărilor, au ajuns pe platoul de filmare al peliculei „Rust”.

Avocaţii lui Alec Baldwin au acuzat Poliţia de „îngroparea” probelor care ar fi permis explicarea tragediei, făcând referire la un lot de gloanţe predat şerifului local.

Or, acele gloanţe nu au fost arătate niciodată avocaţilor apărării, care nu au putut să le examineze.

Potrivit acuzării, aceste gloanţe nu se potrivesc cu cel care a ucis-o pe Halyna Hutchins.

„Este o pistă falsă”, a declarat procuroarea Kari Morrissey la acea vreme.

„Ele nu au nicio valoare probatorie”, a adăugat ea.

După anunţarea deciziei de anulare a procesului, Alec Baldwin a izbucnit imediat în lacrimi în braţele soţiei sale, Hilaria.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile