Antena 3 CNN Actualitate Locale O poliţistă de 21 de ani a murit într-un accident rutier în Brașov. Autospeciala de poliţie a fost acroşată de remorca unui TIR

O poliţistă de 21 de ani a murit într-un accident rutier în Brașov. Autospeciala de poliţie a fost acroşată de remorca unui TIR

de Claudia Popovici    |   

O polițistă, în vârstă de 21 de ani, a murit, astăzi, într-un accident în care au fost implicate un TIR și o autospecială de poliție, pe DN13, în zona Pădurea Bogății, din județul Brașov. Primele informaţii indică faptul că autospeciala poliţiei a fost acroșată de remorca TIR-ului care a derapat într-o curbă, în condiţii de carosabil umed. Traficul pe DN 13 a fost blocat, în urma accidentului.

Accidentul rutier a avut loc, vineri după-amiază, pe DN 13, în zona Pădurea Bogăţii, în accident fiind implicate un TIR şi o autospecială de poliţie. 

„La faţa locului au fost direcţionate echipaje ale Poliţiei Rutiere şi ale Serviciului Criminalistic, pentru a efectua cercetări pentru lămurirea împrejurărilor care au condus la producerea accidentului. Primele date obţinute de la faţa locului indică faptul că, într-o curbă la dreapta, pe fondul carosabilului umed, semiremorca ansamblului auto a derapat, ceea ce a condus la pătrunderea acesteia pe sensul opus de mers, unde a acroşat autospeciala la volanul căreia se afla o tânără agent de poliţe, în vârstă de 21 de ani. Din nefericire, colega noastră a suferit leziuni incompatibile cu viaţa”, transmite IPJ Braşov. 



În urma impactului, ambele autovehicule au rămas pe carosabil, iar traficul a fost oprit. 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt profund îndurerați de pierderea tinerei noastre colege. Rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia îndurerată, față de care transmitem condoleanțe și întreaga noastră susținere", transmite IPJ Braşov, într-un comunicat de presă. 

Recomandările polițiștilor pentru circulația pe carosabil umed

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri le recomandă șoferilor să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să-şi sporească atenţia şi să adopte o manieră calmă la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o asigurare temeinică.

Poliţia Rutieră le mai recomandă conducătorilor auto:

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!
  • Circulaţi cu viteză adaptată condițiilor carosabilului;
  • Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic.
  • Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
  • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
  • Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
  • Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz
  • Folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile