Antena 3 CNN Life Lumea animalelor O pisică de 17 kilograme, care nici măcar nu mai putea merge, a fost găsită în Rusia. A fost pusă la dietă și la exerciții fizice

O pisică de 17 kilograme, care nici măcar nu mai putea merge, a fost găsită în Rusia. A fost pusă la dietă și la exerciții fizice

de Laura Dinu    |   

O pisică ce a trăit în subsolul unui spital din Rusia s-a îngrășat atât de mult încât nu mai putea să meargă atunci când a fost găsită de salvatori.

Pisica tigrată, portocalie, cântărea nu mai puțin de 17 kg, echivalentul greutății unui copil de patru ani, conform rapoartelor mass-media, scrie straitstimes.com

Kroshik, numită și Crumbs în engleză, a fost supusă unei diete stricte și unui regim de exerciții într-un adăpost pentru animale. Se crede că aceasta a fost abandonată și, cumva, a ajuns să trăiască în subsolul spitalului din orașul Perm.

Pisica a fost hrănită zilnic de personalul spitalului

Personalul spitalului, din dorința de a ajuta, o hrănea zilnic.

„Cazul lui Kroshik este unul extrem de rar, în care cineva iubește o pisică atât de mult încât ajunge să o hrănească până ajunge în acest stadiu”, a declarat un reprezentant al adăpostului Matroskin din Perm, citat de New York Post.

Din cauza obezității, Kroshik, care seamănă izbitor cu personajul Garfield, nu a putut fi supusă unei ecografii, deoarece straturile de grăsime sunt prea groase.

Kroshik urmează o dietă strictă

Momentan, pisica urmează o dietă strictă și este pusă să facă exerciții pe o bandă de alergare pentru a scăpa de excesul de greutate.

Kroshik trebuie să piardă în jur de 70% din masa corporală, pentru a ajunge la o greutate ideală de aproximativ 4,5 kg, conform unui raport al tabloidului britanic The Sun.

Nu este pentru prima dată când animalele sunt supraalimentate din bunătate. În iulie 2024, o femeie din Noua Zeelandă a fost condamnată la două luni de închisoare pentru că și-a supraalimentat câinele până la deces. Câinele cântărea 53,7 kg în momentul în care a fost găsit în 2021, fiind hrănit zilnic cu opt până la zece bucăți de pui, pe lângă hrana specială pentru câini.

Subiecte în articol: pisică grasă Rusia kroshik
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile